Korshags

Korshags 

Korshags är ett familjeföretag som grundades 1980 av Gunnel och Per-Arne Korshag. Idag ägs och drivs företaget av syskonen Korshag. Sonen Niklas anslöt till verksamheten i tidiga år och är sedan några år tillbaka VD. Korshags erbjuder ett brett sortiment av premiumprodukter inom rökta och förädlade fiskprodukter, patéer, såser, sallader och senap. Gjorda på fina råvaror och äkta matglädje. Enkla att tillreda och lätta att tycka om. Allt är producerat i Falkenberg. Företaget har drygt 50 helårsanställda och omsatte ca 150 miljoner kronor under 2013.

På vårt möte träffar vi Niklas och diskuterar både ett intranät för att bland annat öka medarbetarnas medvetenhet om företaget, samt en uppdatering av hemsidan i samband med att den nya grafiska profilen ska tas fram. På webbplatsen skall hela sortimentet finnas och man kan söka efter favoritrecept genom att t ex välja råvara eller vilken typ av rätt ni önskar.

Korshags var till en början Pyramidkunder men har sedan hösten 2013 även drift och produktionsförsörjning hos DH Solutions. ”Vi har en bra relation till DH Solutions som bara växer och växer. Relationen har resulterat i en stabil IT-miljö, professionella kontakter och en trygg partner”, säger Niklas.

Korshags har stort fokus på långsiktighet och hållbar utveckling. Verksamheten skall vara anpassad till de krav som gäller inom miljöområdet och som bidrar till en god miljö. ”Det har hänt väldigt mycket inom hållbarhet och det syns numera överallt i media vilket är roligt. Nuförtiden är man väldigt medveten om vad det är man äter”, säger Niklas.

För att hitta nya vägar till gastronomiska upplevelser krävs både gedigna kunskaper och ett stort intresse. Korshags kombinerar gärna tradition med nya trender och i nuläget läggs bland annat fokus på att hitta ett recept för lax med kål som är det senaste.

Korshags söker fortsatt organisk tillväxt och trots att de redan är bland de ledande i branschen med runt 100 regelbundna kunder så siktar de efter mer.

”Målet är inte att bara vara i toppen, vi ska vara nummer ett”, säger Niklas.

 

 

”Vi har en bra relation till DH Solutions som bara växer och växer. Relationen har resulterat i en stabil IT-miljö, professionella kontakter och en trygg partner”

Niklas Korshag, VD Korshags Food AB

Läs mer om Korshags här

Vill du komma i kontakt med oss?