Eleiko

Eleiko

Eleiko Sport har idag 50 anställda och omsatte ca 130Mkr förra året. Sommaren 2012 utsågs Erik Blomberg till ny verkställande direktör.

Sortimentet består av utbildning, produkter för funktionell styrketräning och allmän gymträning. Den första skivstången introducerades på marknaden 1963, några år efter det att förman Hellström på ett litet elproducerande företag i Halmstad bett om att få testtillverka en skivstång. Drygt 50 år senare har Eleiko Sports skivstång vunnit över 1 000 världsrekord, deras produkter har levererats till över 180 länder och används frekvent på världens största idrottsevenemang. Olympiska Spelen i London 2012 är bara ett av dem.

Visionen är att fortsätta växa på marknaden, nå ut till fler kunder och starta fler dotterbolag.

-Vår bransch är i tillväxt och kommer att vara det en lång tid framöver med tanke på det ökande intresset för välmående. Utmaningen är att professionalisera företaget samtidigt som vi växer kraftigt. Det gäller att hinna med, säger Erik Blomberg.

DH Solutions är en helhetsleverantör till Eleiko Sport med allt från vårt IT-koncept DH Confident som innebär distansövervakning, support och underhåll till affärssystemet Pyramid. Internhandel är den del av Pyramid som Eleiko Sport använder sig av för ett helautomatiserat flöde av den interna handeln mellan systerbolag. Det innebär att flödet effektiviseras avseende orderläggning, behovsplanering, fakturering och hantering av leverantörsfakturaflödet.

-De produkter och tjänster DH Solutions levererar hjälper oss att uppnå effektivitet. Vi kan kontrollera, planera och analysera på ett enkelt sätt. DH Solutions har alltid visat stort intresse för vår verksamhet och vi har en bra relation.

Budskapet som Eleiko Sport aktivt arbetar med att få ut är att träna rörelser istället för muskler. Det är enligt Erik ett bättre sätt att träna på både resultatmässigt men även för att minska idrottsskador.

-Det är där vikten av utbildning kommer in. Det är också en av anledningarna till att vi valde att vara en helhetsleverantör av både utrustning och utbildning.

Eleiko Sport satsar framåt. De har nyligen investerat i en ny maskin för att öka kapaciteten. Ett nytt bolag har startats upp i Tyskland och nu tittar de även efter andra platser att växa på. OS i London gav mersmak och nästa mål är att även bli leverantörer till OS i Rio de Janeiro 2016. Enligt Erik ser chanserna mycket goda ut.

 

 

"De produkter och tjänster DH Solutions levererar hjälper oss att uppnå effektivitet. Vi kan kontrollera, planera och analysera på ett enkelt sätt. DH Solutions har alltid visat stort intresse för vår verksamhet och vi har en bra relation."

Erik Blomberg, VD Eleiko