Senior Business Intelligence konsult med Teamledaransvar

Om tjänsten

Vi erbjuder en utvecklande och viktig roll som senior BI konsult med Teamledaransvar där du förväntas leda och utveckla både produkt och team till världsklass. BI teamet ingår i affärsområdet Systemutveckling där Du kommer att tillhöra ett sammansvetsat team på 11 personer som drivs av utmanande mål, innovativa lösningar och nöjda kunder. Du förväntas ta en ledande roll i att utveckla företagets Data och Analytics- affär och vara kreativ och nyfiken gällande nya lösningar och tekniker. Du arbetar både operativt och strategiskt i rollen med ständigt fokus på utveckling av kundens användarupplevelse och ditt team.

Vem vi söker

Vi söker en erfaren BI Konsult som vill vara med och utveckla innovativa digitala lösningar till våra kunder. Du har en förståelse för affärsvärdet av BI samt hur analys och visualisering bidrar till smartare digitalisering för kundens verksamhet. Du har även ett driv och intresse för att kommunicera möjligheterna med dessa tekniker till våra kunder och övriga kollegor. Du kommer att vara en nyckelperson i projektens alla faser från affärs- och dataförståelse till implementerad lösning. Du förväntas ta ansvar för att ditt team uppnår mål och utvecklas i linje med marknadsbehov samt företagets målsättning och vision. Vi ser även att Du är en karismatisk ledare som sätter teamet före jaget där varje individ värdesätts och uppnår sin fulla potential.

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du har några års tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och yrkesroll. Du innehar goda tekniska kunskaper i programmering, erfarenhet av datamodellering och design av innovativa BI-lösningar samt vanan av att arbeta utifrån en Agil arbetsmetodik. Du trivs i rollen som ledare och att vägleda och motivera teamet i arbetet mot avdelningens mål.

Du innehar utöver ovanstående god kunskap om:
  • ETL/Data Warehouse utveckling med Microsofts BI plattform
  • SQL/SSIS/SSAS/SSRS/PowerBI
  • Informations- och datamodellering för datalager (Kimball)
  • Kravställning av datafångst i datalagerprojekt
  • En agil arbetsmetodik
  • Leda och utveckla högpresterande arbetsteam

Har du dessutom erfarenhet av att ha arbetat med Azure BI stack tidigare - då gillar vi dig lite extra!

Utöver din kompetens och tidigare erfarenhet värdesätter vi en driven och karismatisk kollega som med ett prestigelöst arbetssätt tar sig an avdelningens utmaningar och målsättningar för att tillsammans med teamet säkerställa kvalitén på våra produkter och tjänster. Du brinner för kontakten med kund men även för att leda ditt team och skapa den bästa möjliga arbetsplatsen.

Vad vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att utvecklas och kombinera en lysande karriär med en hållbar och inspirerande fritid. Du erbjuds en nyckelroll i ett familjeägt IT företag där vi månar om varandra och där våra anställda är vår absolut viktigaste tillgång. För oss är en god arbetsmiljö viktigt för att vara en hållbar arbetsgivare och därmed arbetar vi mycket med diverse hälsofrämjande projekt. Vi arbetar utefter våra värdeord: Glädje, Förtroende och Innovation som är grunden i arbetet mot varandra i företaget samt i våra kundrelationer.

Ansökan

Låter det här som din nästa utmaning, då hoppas vi få träffa dig och berätta vidare om oss och tjänsten!

Vi tillämpar löpande urval i rekryteringsprocessen därmed kan tjänsten komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Ansök här

Villkor
Yrkestitel: Senior Business Intelligence konsult
Anställningsform: Tillsvidare
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor:Fast
Körkort: Personbil

Kontakt
Kontaktperson: Heléne Stigsson
E-mail: helene@hs-consulting.se
Telefon:  073-381 68 04

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-08-31
Publiceringsdatum: 2020-07-27