WVD - fjärrskrivbord 2.0

Windows Virtual Desktop (WVD) är en molnbaserad virtualiseringstjänst som körs på Microsoft Azure.  

Det är en lösning för företag som arbetar mobilt där medarbetarna i sitt dagliga arbete har behov av att kunna få åtkomst till företagets alla resurser från vilken extern enhet som helst. Användare får tillgång till sitt skrivbord från en smartphone, dator eller surfplatta varhelst de befinner sig. Utan att ge avkall på användarupplevelsen och resurserna en PC kan erbjuda. 

Arbetssättet går hand i hand med applikationer som redan idag förenklar den mobila användarens vardag såsom OneDrive, SharePoint och alla andra verktyg som tillhandahålls i Microsoft 365s produktportfölj. 

WVD är den enda infrastrukturen för företag som vill skapa en verklig mobil plattform för de mobila medarbetarna på ett kostnadseffektivt sätt. Detta tack vare att tjänsten möjliggör en virtualisering av Windows 10 för flera samtida användare till Azure-baserade virtuella maskiner. Även Microsoft 365 kan virtualiseras med hjälp av WVD för att därmed köras i virtuella scenarier med flera användare. Windows Virtual Desktop stödjer miljöer med Windows 10 för flera samtida användare och erbjuder användarna access från många olika mobila plattformar inklusive Android och iOS. 

WVD erbjuder företag möjlighet att: 

  • Konfigurera en skalbar och flexibel IT-miljö 
  • Distribuera och hantera virtuella skrivbord 
  • Tilldela och ansluta användare till de egna virtuella skrivborden 
  • Förenkla hanteringen av användarprofiler, därmed kan exempelvis varje användare få tillgång till rätt applikationsportfölj med rätt prestanda 
  • Flexibel och skalbar prissättning 

Vi på DH Solutions har ägnat en stor del av det gångna året åt att migrera kunder från traditionell servermiljö till Windows Virtual Desktop, dels p.ga rådande pandemi och de nya arbetssätt som det inneburit från hemmakontoret, men framförallt för vikten av ett enkelt mobilt arbetssätt som gynnar användare som inte är på samma plats dagligen utan behöver kunna arbeta från den plats där de befinner sig.

För oss är det viktigt att ge bästa leverans och service till våra kunder, och då är det viktigt att våra leverantörer ger oss god service och support.
-Vi värdesätter vårt nära samarbete med Techdata, de är ett stort stöd vid kompetensutveckling och som bollplank i våra projekt säger Johan Lindholm, Cloud Architect på DH Solutions.

Läs mer om Microsoft Windows Virtual Desktop här