VD har ordet - Glad (IT-säker) sommar!

Vi vill önska alla våra fantastiska kunder, partners och leverantörer en riktigt härlig sommar!

Ja då var det dags för sommar och ledighet som vi alla gjort oss väl förtjänta av! Sommaren är ju en period då vardagen bryts och det ofta blir annat fokus, möjlighet att reflektera och ladda batterierna inför hösten.

Men, för att du ska kunna koppla av och njuta ordentligt kan det vara bra att snabbt se över it-säkerheten för dig och dina kollegor. Semesterperioden är nämligen en högsäsong för it-bedrägerier då vi kanske inte har samma koll på våra enheter och ofta också rör oss i nya miljöer.

Här är några tips på vad du kan se över innan du loggar ut för ledighet och aktiverar ditt autosvar i Outlook.

  1. Uppdatera enheter och programvara: Se till att alla dina enheter (telefoner, surfplattor, datorer) och programvaror är uppdaterade med de senaste säkerhetsuppdateringarna. Detta minskar risken för att sårbarheter utnyttjas.
  2. Stark autentisering: Använd starka och unika lösenord för alla dina konton och aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA) där det är möjligt. Detta ger ett extra lager av säkerhet.
  3. Begränsad offentlig Wi-Fi-användning: Var försiktig med att använda offentlig Wi-Fi, särskilt för känsliga transaktioner som bankärenden. Använd en VPN (Virtual Private Network) för att kryptera din internettrafik om du måste använda offentlig Wi-Fi.
  4. Lämna inte enheter obevakade: Se till att dina enheter alltid är under uppsikt och använd skärmlås med starka lösenord eller biometrisk autentisering.
  5. Aktivera fjärrspårning och radering: Om dina enheter stöder det, aktivera fjärrspårning och möjligheten att fjärradera data. Detta kan vara avgörande om dina enheter skulle bli stulna.
  6. Varning för nätfiske: Var extra vaksam på e-postmeddelanden och länkar från okända avsändare. Semesterperioder kan vara högsäsong för nätfiskeattacker.
  7. Kontroll av sociala medier: Var försiktig med att dela resplaner och platsinformation på sociala medier. Kriminella kan använda denna information för att rikta in sig på ditt hem medan du är borta.

Förhoppningsvis kan dessa tips ge dig en skön och avkopplande sommar och minimera riskerna för it-relaterade problem under din ledighet.

Glad sommar!

Helena Eriksson, VD

Psst. Vi finns på plats hela sommaren och våra öppettider är:

Öppettider V. 27-28 och 31-32
Måndag - Fredag 08.00 - 16.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Under veckorna 29-30 har vi semesterstängt på kontoret men du kan alltid nå vår kundsupport, som har öppet som vanligt alla vardagar mellan 08:00 och 17:00 hela sommaren.Kontakta vår kundsupport på följande sätt:

Telefon: 035-17 91 91
Mail: support@dhsolutions.se

Vill du komma i kontakt med oss?