Varmt välkommen till DH Solutions Henrik Byström

Vi säger varmt välkommen till Henrik Byström som nyligen tillträdde som ledamot i DH Solutions styrelse.

Vad ser du fram emot i din nya roll?
Att få hoppa in i styrelsen för ett IT-bolag med en 50-årig historia är ett stort ansvar och ett hedersuppdrag. Jag ser fram emot att få stötta på resan framåt och dela med mig av mina erfarenheter från min egen nästan 30-åriga historia från IT-branschen och hjälpa DH Solutions att fortsätta vara den ledande IT-partnern i Halland.

Vad har du gjort tidigare?
Jag har en bakgrund i olika IT-konsultföretag varav de flesta roller i ledande position och senast kommer jag från 14 år på Microsoft där jag var affärsområdeschef för området Modern Work & Security.

Vad ser du som du kan bidra med i första hand till DH Solutions?
Jag tror att min långa erfarenhet inom digitalisering, ledarskap och affärsutveckling kommer att vara värdefullt i resan kring att förnya och vidareutveckla DH Solutions.

Vad tycker du är den viktigaste frågan för en styrelse idag?
Att stötta VD och ledning i det konkreta och taktiska, men framförallt att våga vara strategiskt framåtblickande. Att våga utmana bolaget att utvecklas med tiden.

Om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja?
Det skulle bli en middag mellan mig, Dailai Lama och Richard Branson. Ett samtal om entreprenörskap baserat på de idag kanske viktigaste frågorna, medmänsklighet och hållbarhet.
Vad gör dig glad?
Min familj och i jobbet så älskar jag att se människor och organisationer utvecklas.
Vad gör dig arg?
Orättvisor, härskartekniker och opålitlighet.
Vilken är din mest spelade låt just nu?
Jag är ju väldigt bred i min musiksmak, så det är många, men kanske "Stay with me" med InFlames, eller lite märkligt nog Etta James "Something's got a hold on me" eller kanske "Sete" med Blond:ish.
Nästa drömresemål?
Det finns flera, men en av dem är en roadtrip i USA.
Vad ville du bli när du var liten?
Oj svårt… jag minns nog inte och man var nog lite mer begränsad i sin syn på den tiden. Det fanns ju inte direkt jobb som t ex Molnarkitekt, cyber security expert eller liknande, men skulle jag varit ung idag så skulle jag ha svarat verksamhetsutvecklare inom AI.