Välkommen på frukostseminarium med Pyramid i fokus!

Den 15:e mars bjuder vi in till årets första frukostseminarium där vi kommer kolla på Pyramids funktionalitet avseende inventarier och periodiseringar. Vi börjar seminariet med en härlig frukost och därefter går vi igenom hur ni kan arbeta med inventarier och periodisering i Pyramid. Efter genomgången kommer det finnas utrymme för frågor och diskussioner tillsammans med oss Pyramidkonsulter samt andra Pyramidanvändare som är med på seminariet.

Detta seminarium vänder sig till dig som arbetar med ekonomi eller är nyfiken på vad affärssystemet Pyramid har att erbjuda.

Under seminariet kommer vi gå igenom:
  • Inventarieregistret och hur du underhåller registret
  • Inventarietyper
  • Göra avskrivningar och utrangering samt försäljning
  • Visa exempel på rapporter och andra sätt ni kan få fram information om inventarier.
  • Grundinställningar för periodiseringar
  • Registrera periodisering från leverantörsfakturor och via kontraktsfakturering
  • Hämta upp och bokföra periodiseringar

Fakta om modulerna

Med hjälp av Pyramids inventariemodul kan du hålla reda på företagets maskiner, firmabilar, kontorsutrustning mm. Du kan göra dina avskrivningar per år eller månad och även få kontroll över de kostnader som inventarierna bär. Även hyrda och leasade inventarier hanteras. Extra avskrivning och omvärdering av restvärde kan hanteras under pågående avskrivningsperiod och du har också möjlighet att beräkna maximala skattemässiga avskrivningar och möjlighet att hantera olika typer av bidrag. Med en inventariecentral får du snabbt en överskådlig information om inventariers kostnader, avskrivningar, restvärde mm.
Med Pyramids periodiseringsfunktion i modul Redovisning PLUS kan en kostnad delas upp över tid, exempelvis då en leverantörsfaktura avser hyra för flera månader. Genom att kostnaden periodiseras delas den upp för att senare hämtas den månad den ska redovisas i bokföringen.

pyramid på olika enheter

 

 

När Var Hur?

Datum: Onsdag den 15:e mars, 2023
Tid: 08:15 - 09:30
Plats: Sperlingsholmsvägen 25 i Halmstad

Anmälan sker via formuläret nedan.

Rasmus Nilsson

Teamansvarig affärssystem

rasmus.nilsson@dhsolutions.se 035-17 91 79

Ulrika Kull Nordgren

Innesäljare och inköp

ulrika.kull-nordgren@dhsolutions.se 035-17 91 11

Per Eriksson

Försäljningschef

per.eriksson@dhsolutions.se 035-17 91 02