Ulrika – expert på
hårdvara och licenser

För många av våra kunder är Ulrika en värdefull resurs och ett stort stöd när det gäller att välja rätt hårdvara och licenser. Hon har många års erfarenhet och stor förståelse för våra kunders behov och jobbar passionerat för att hitta det bästa alternativet som matchar våra kunders önskemål. Långa leveranstider är inget hinder utan tvärtom en utmaning då Ulrika har ett brett nätverk och rätt kontakter hos våra leverantörer, så finner hon så gott som alltid ett likvärdigt alternativ som kan levereras inom kort.

- När kunderna kontaktar mig så har de behov av att investera i hårdvara- och eller licenser. Då vill jag gärna veta lite mer om deras verksamhet och behov och utifrån det så tar jag fram förslag på bra alternativ som uppfyller deras krav. Det blir också bekvämt för kunden att vi tar hand om inköp och fixar i ordning datorn samt tar hand om emballage innan leverans. Vi har också säkerställt att produkten fungerar, skulle det vara några problem så har vi all kontakt med leverantören och ser till att kunden får god service. Som alternativ till att köpa en dator med kringutrustning och göra investeringen så tycker många av våra kunder att PC som tjänst är ett hållbart och intressant alternativ.

Vad innebär PC som tjänst?

- Det är en tjänst där du hyr din pc fördelat över ett antal månader. Fördelen är att du som kund har exakt koll på kostnaderna och hela tiden har en uppdaterade pc med den senaste mjukvaran. I tjänsten ingår även att vi packar upp, kontrollerar samt installerar datorn. Datorn är startklar när vi levererar den så det blir smidigt att komma i gång. När hyrestiden gått ut kan kunden köpa loss sin hårdvara eller så erbjuder vi ett nytt alternativ och den gamla hårdvaran lämnas åter till oss som då kan återbrukas eller återvinnas beroende på hårdvarans skick. Vid återbruk samarbetar vi med en ledande partner inom återbruk. Naturligtvis säkerställer vi att datorn nollställs innan den skickas vidare.

Vilket varumärke ska man välja?

- Vi har lång erfarenhet och jobbar med kända varumärken såsom HP, Lenovo, Dell och Apple. Framöver kommer vi även erbjuda Microsofts hårdvarusortiment som har många spännande produkter när det gäller PC och mobila enheter. För oss är det viktigt att det är professionella produkter med hög kvalité som håller länge. Vi är också måna om att våra distributörer och varumärkena är hållbara i sin profession. Vilket varumärke kunden väljer handlar ibland om pris men många gånger om prestanda, användningsområde och design.

Vilket är det största användningsområdet för hårdvara?

- För de flesta är det datorer för kontorsarbete men även 3D och Cad är vanliga arbetsområden. Många kunder som reser vill gärna ha lite lättare och mindre bärbara datorer. Hemmakontoret är något som många har valt att utrusta för att kunna ha dubbla arbetsplatser och flexibilitet för att nå sina system och data var man än befinner sig.

Vad händer med min gamla dator?

- Förutom återbruk har vi även återvinning av gamla produkter och samarbetar med återvinningsföretag som garanterar full radering och destruktion av hårdvaran. Det är viktigt att kunden känner en trygghet i att använda oss för hela kretsloppet. Många gånger är återlämnade datorer i så pass bra skick att de kan återbrukas.

Hur funkar det med licenser?

- Många tar för givet att allt finns med när man väljer en licens i Microsoft 365 eller Adobes licenser för team. I både Microsoft och Adobes fall finns det många varianter på licenser. Jag kan bistå med att välja rätt licens för aktuellt behov och rätt verktyg att jobba med. Vi är ofta kundens administrativa resurs för att hantera licensportaler och mitt uppdrag är att vara stöd vid förnyelse av licenser och inköp så att det blir den mest kostnadseffektiva licensnivån för kundens behov. I Adobes licensprogram ser vi ett ökat intresse för Adobe e-sign, som är ett smidigt verktyg för digitala signeringar.

Vill du veta mer om hur jag kan hjälpa er med hårdvara och licenser?

- Kontakta mig gärna så kan vi ta en digital kaffe och diskutera hur vi kan hjälpa er med licens- och hårdvaruinköp. Vill du ha koll på nyheter och vad som händer inom hårdvaru- och licenshantering så prenumerera gärna på vårt "Kampanjnytt" som skickas ut en gång i månaden. I kampanjnytt har vi även med kampanjer på datorer, skärmar, skrivare och annan utrustning. Under pandemin var det mycket högtalare, headset och webbkameror till hemmakontoret som efterfrågades. Just nu är efterfrågan stor på bland annat välvda skärmar, webkameror och två i ett datorer där skärmen kan bli en mobil enhet.

Bild på Ulrika Kull Nordgren vid DH fotovägg

Ulrika Kull Nordgren, Innesäljare och inköp
Telefon: 035-17 91 11
ulrika.kull-nordgren@dhsolutions.se

 

PRENUMERERA PÅ KAMPANJNYTT