TRÅDLÖST NÄTVERK FÖR LIVESTREAMING VID VM

BAKGRUND

DH Solutions och Eleiko har ett långt samarbete som innefattar allt från hårdvaruförsörjning, nätverk, serverdrift i molnet till BI-lösningar och affärssystem.
-DH Solutions tillhandahåller support och vägledning genom aktuella IT-uppgraderingar och säkerhetsåtgärder. Samtidigt som företaget hjälper oss att driva igenom större projekt, hjälper de oss även med dag-för-dag utmaningar som personalen stöter på. Fördelen att jobba med närliggande leverantörer ger oss möjlighet att stötta lokala verksamheter. Det är också fördelaktigt att Eleikos anställda kan åka förbi DH Solutions och lämna in utrustning samma dag för att få hjälp säger Gabriella Lanevik som arbetar som Office Manager och Projektledare.

Eleiko är ett familjeägt Halmstadföretag med uppdrag att göra människor starkare så att de presterar bättre både i sport och livet. Med en 60-årig meritlista är Eleiko världens mest pålitliga leverantör av styrke- och konditionsutrustning. Man är bland annat den enda VIP-leverantören för IPF världsmästerskapen sedan år 2009.

IPF (International Powerlifting Federation) arrangerar mästerskap i flera olika styrkediscipliner. VM i styrkelyft som är det enskilt största eventet var i år planerat att genomföras i Minsk/Vitryssland, men pga den rådande politiska situationen i landet beslutade IPF:s styrelse att det inte gick att genomföra som planerat. Så sent som i juni ställdes frågan till Eleiko om de hade möjlighet att tillsammans med IPF organisera VM i Halmstad i slutet av september i år.

UTMANING

Eleiko antog sig utmaningen att med en tidsram på 3 månader få allt på plats för ett event som normalt planeras upp till två år i förväg. Tidplanen var knapp och med många olika personer inblandade var det en utmaning att översätta behov och önskemål till de leverantörer som skulle utföra jobbet.

-Med ett redan etablerat samarbete var DH Solutions ett självklart val av leverantör för VM i Styrkelyft 2021 hos oss här på Eleiko i Halmstad. Vår största utmaning inför VM var tid-och platsbegränsningar. Ett mästerskap av den här omfattningen kräver snabba och pålitliga samarbeten, berättar Gabriella.

LÖSNING

DH Solutions bidrog med förstärkt trådlöst nätverk för att tillgodose IPFs media-team med nödvändiga resurser för live streaming. Då Eleikos normala verksamhet skulle fungera oförändrat under eventet var det viktigt att lägga upp en plan för hur kontoret och tävlingen skulle separeras och fungera störningsfritt. Detta resulterade i att vi satte upp tillfälliga nätverkslösningar för kontor, besökare och tävlingen.

AFFÄRSNYTTA

Efter avslutat event har vi kunnat hitta användning för den hårdvara som investerats i dels genom utbyte av utrustning i befintliga lokaler, men även planerad användning i nya lokaler som precis i dagarna haft byggstart.

Tid är värdefullt. - Genom att satsa på ett långvarigt samarbete har DH Solutions lärt sig hur Eleiko fungerar, hur vi arbetar och vilka behov vi har. Det effektiviserar processer och sparar därmed också tid, avslutar Gabriella.

Deltagare VM styrkelyft i Halmstad 2021


”Genom att satsa på ett långvarigt samarbete har DH Solutions lärt sig hur Eleiko fungerar, hur vi arbetar och vilka behov vi har. Det effektiviserar processen och sparar därmed också tid", säger Gabriella Lanevik som är Office Manager och projektledare på Eleiko 

Deltagare VM i styrkelyft Halmstad 2021

 

 

Vill du veta mer om projektet?

Tveka inte att kontakta oss direkt eller via formuläret nedan.

 

Ulrika Kull Nordgren

Innesäljare och inköp

ulrika.kull-nordgren@dhsolutions.se 035-17 91 11

Per Eriksson

Försäljningschef

per.eriksson@dhsolutions.se 035-17 91 02

Vill du komma i kontakt med oss?