Öppet sinne för förändring - beredd på KAOS!

Vad händer nu och hur ska vi nu göra?
Förändring och förändring igen – hur ska vi nu ställa om?

Känner du igen frågorna?

Precis när man vant sig vid något är det dags igen att förändra och ställa om. Ibland är det en förändring som påverkar globalt och ibland är det förändring som enbart påverkar vårt bolag, mig eller de närmsta omkring mig.

Hur hanterar du KAOS?

Förändring innebär nästan alltid kaos…till en början. Att inse att det blir kaos och låta det vara så en stund gör oftast att man hittar nya vägar och nya möjligheter. Detta är något som jag blivit mer varse om och van vid under de senaste 1,5 åren och så kommer det nog att fortsätta. De förändringar som vi haft på DH Solutions har såklart påverkats av pandemin och bidragit till att förändra många arbetssätt.

Nu kommer det nya riktlinjer vilket gör att vi vill och kan förändra igen, och få ännu bättre och effektivare arbetssätt. Att träffas och samarbeta ger oftast mer för kreativiteten och kan föra projekten och lösningarna framåt på ett innovativt sätt. Att jobba och mötas digitalt och på distans ger oftare en effektivare känsla och är mer tidseffektivt. Nu är frågan hur väver vi ihop dessa två världar?
Låt det vara KAOS en liten stund och sen hittar vi den bästa lösningen.

Med teknikutvecklingen förändras också våra leverantörers leveranser. Ett exempel är Microsoft som gör om sitt licenserbjudande vilket ger nya förutsättningar för oss och våra kunder, men också möjligheten att mötas och diskutera nya sätt att lösa licensieringen. Vad blir förändringen och hur påverkar det?
Låt det vara KAOS en liten stund och sen hittar vi den bästa lösningen.

Jag är egentligen ingen förespråkare för oordning vilket KAOS kan upplevas som. Dock har jag lärt mig att vänta ut kaoset en stund för att se från vilket håll lösningen kommer, och vem som tar ägarskap för att hitta den bästa lösningen.

Så låt det vara KAOS en liten stund och sen hittar vi den bästa lösningen tillsammans!

Helena Eriksson, VD