Välkommen Maximilian!

Vad ska du göra på DH Solutions?

Jag kommer arbeta som Systemspecialist på vår supportavdelning. Här kommer jag hjälpa våra kunder med alla intressanta problem som IT-världen har att erbjuda. Detta kan vara allt från att felsöka en skrivare via fjärrstyrning till installation av en ny dator på plats.

Vad ser du fram emot i din nya tjänst?

Jag ser fram emot att få tackla nya utmaningar som väntar och att hjälpa till att bidra med mitt kunnande och hjälpa människor samtidigt som jag får chansen att utveckla mina kunskaper. Jag ser också fram emot att få samarbeta och lära känna alla kollegor och bidra till den redan härliga sammanhållningen.

Hur känns det att börja på DH Solutions?

Det känns mycket spännande och positivt. Jag lämnade dem första intervjuerna med en väldigt bra magkänsla som bara byggts på desto mer tid jag spenderat på företaget. Företaget är ett otroligt familjärt och välkomnande med en hög ambition vilket jag känner passar mig perfekt. Jag har varit här i cirka fyra månader nu men det känns som jag har varit en del av teamet väldigt länge.

Vad har du gjort tidigare?

IT har alltid varit en stor del av mitt liv så när gymnasiet stod runt hörnet valde jag att läsa Teknik-programmet med inriktning IT. Även då jag alltid haft ett brinnande intresse för IT blev jag mer och mer intresserad av att utforska en karriär inom medicin. Efter studenten spenderade jag en tid i Stockholm där jag tog del av en förberedelsekurs i medicin. Efter kursens slut packade jag väskorna och hoppade på ett plan som tog mig till Prag i Tjeckien. Där studerade jag medicin i ett år men insåg att detta inte var något jag brann för. Däremot var det en otroligt spännande och lärorik upplevelse!
Väl tillbaka i Halmstad började jag med att jobba ett tag i kassan på ICA Maxi Stormarknad. Jag jobbade på Vittra Förskola där jag fick nytta av min barnsliga sida. Jag bytte ut päronen mot andra päron, nu i fruktdisken på Willys där jag delade på ansvaret att sköta om fruktavdelningen.
Dessa arbeten hade alla en gemensam faktor vilket är den sociala aspekten som jag verkligen uppskattar i ett arbete.
Jag fick höra om programmet ”Nätverksdesign och datordrift” på Halmstad Högskola och fick genast upp intresset. Under programmets gång läste jag nätverkssäkerhet vilket jag tyckte var så pass spännande att jag valde att läsa ytterligare ett år med handvalda kurser inom IT-säkerhet. Efter studiernas tid hörde jag med min gymnasiekompis Sebastian som jobbar på DH Solutions om vad han tyckte om sin tid där och efter hans goda ord var det en självklarhet att söka.

Vem är du privat?

Jag är 24 år och uppväxt i Halmstad. Tiden utanför jobbet spenderar jag helst med vänner, flickvännen eller bakom kameran. Jag har nämligen ytterligare ett brinnande intresse vilket är att filma och redigera videos. Hälsan är viktig för mig så jag drar mig till gymmet några dagar i veckan vilket blir min meditation med elektronisk dansmusik i öronen. Något jag verkligen älskar är att resa och uppleva nya saker.

Maximilian Blomqvist
Systemspecialist
+46 35 17 91 54
maximilian.blomqvist@dhsolutions.se