Nu plockar vi hem er data för en hållbar framtid!

 

I oktober förra året lanserade Microsoft sin nya datacenterregion som de valt att placera i Sverige, närmare bestämt i Gävle, Sandviken och Staffanstorp. En av de största anledningarna till att Microsoft valt just Sverige är att vi ligger så långt fram när det gäller miljö- och hållbarhetsaspekter.

Microsoft har under de senaste åren gjort enorma hållbarhetsinvesteringar, vilket innebär att det svenska datacentret är bland de mest avancerade och hållbart designade datacenter som Microsoft har. Det drivs med 100 procent förnybar energi och har genom ett samarbete med Vattenfall möjlighet att på timbasis följa vilken typ av förnybar energi som driver datacentret i realtid, så kallad 24/7-matchning.

I och med det svenska datacentret möjliggörs nu att vi aktivt kan välja att placera merparten av er data för tjänsterna Microsoft Azure och Microsoft 365 i Sverige, vilket inte var möjligt tidigare. Kunder som tillkommit efter 16:e november 2021 placeras per automatik i det nya svenska datacentret, men de som varit kunder sedan tidigare behöver göra ett aktivt val för att deras data skall flyttas till den svenska datacenterregionen.

Vi på DH ser det som en självklarhet att flytta våra kunders data till ett datacenter som är byggt för en hållbar framtid, och kommer således se till att detta genomförs. Det innebär att vi kommer registrera flytt innan den 31:a maj 2022, vilket är sista datum för registrering av flytt. Själva flytten genomförs sedan av Microsoft och kommer utföras utan driftstörning för er som kund. Då det är många som ska flyttas så kommer detta arbete pågå fram till och med maj månad 2024. Har du några frågor eller funderingar kring detta så tveka inte att höra av dig till oss!

Microsofts nya datacenter i Sverige

Microsofts nya datacenter i Sverige

Person som arbetar i Microsofts datacenter

 

 

Exempel på data som flyttas hem:
  • Exchange‎postlådans innehåll (e-postmeddelanden, kalenderposter och innehållet i e-postbilagor)
  • SharePoint‎ webbplatsinnehåll och filer som lagrats på webbplatsen
  • Uppladdade filer till ‎OneDrive‎
  • Teams‎ Chattmeddelanden, t. ex. privata meddelanden, kanalmeddelanden och bilder som används i chattar

För komplett lista över vilken data som sparas var,
klicka här>>

Ulrika Kull Nordgren

Innesäljare och inköp

ulrika.kull-nordgren@dhsolutions.se 035-17 91 11

Per Eriksson

Försäljningschef

per.eriksson@dhsolutions.se 035-17 91 02

Vill du komma i kontakt med oss?