Möt vår praktikant Nils Brufors

En viktig uppgift för oss som ledande IT-bolag är att ta emot praktikanter. Ett hållbart arbetsliv bygger på ny kompetens och vi som bolag vill stärka och behålla talanger med IT-kompetens i regionen. Vi ställde några frågor till Nils som just nu gör sin praktik hos oss.

Berätta lite om dig själv, vem är du och vilken utbildning går du?
Jag är 29 år gammal, bor i Halmstad sen 7-8 år tillbaka, uppvuxen i Falkenberg och Onsala. Gillar att sitta vid datorn, hänga med kompisar och studerar till systemutvecklare på Campus i Varberg.

Vad fick dig att välja just den skolan och utbildningen du går?
Hmm… jag har alltid varit tekniskt intresserad, varit datanörd sen jag var liten. Kände att denna utbildningen är precis vad jag behöver, älskar problemlösning!

Hur hittade du DH Solutions och varför valde du oss som praktikplats?
Jag hittade DH Solutions via google när jag sökte efter praktikplats för systemutvecklare. Under min första praktikperiod så var jag på ett annat företag, där kunde jag fråga runt lite vad folk visste om DH Solutions. Fick bara positiv respons och kände då att jag ska göra allt jag kan för att få praktikplats på DH Solutions.

Nu har du varit hos oss i ett par veckor. Vad har du fått göra hittills?
Väldigt varierande. Har ett eget utvecklingsprojekt som jag sitter med ungefär 3 dagar i veckan. I det projektet utvecklar jag en bot som ska jobba med ett befintligt system som är utvecklat av DH Solutions. Tanken med boten är att den ska skicka meddelanden från det egenutvecklade systemet till Microsoft Teams. Resterande dagar sitter jag ihop med ett team och hjälper till att utveckla system hos DH Solutions kunder.

Vad har den största lärdomen varit hittills på din praktik?
Att man vet inte så mycket som man kanske tror…och att inte vara rädd att fråga om hjälp, även om det känns som en dum fråga. Alla på företaget har varit där du är.

Vad har du för planer efter att du tagit examen?
Drömmen är ju att börja jobba direkt efter examen, helst på DH Solutions.

Har du något råd till andra som ska söka praktikplats?
Visa driv! Ring företaget istället för att kanske bara skicka ett mejl.

Nils Brunfors och Johanna Pousette

Nils tillsammans med vår HR-chef Johanna Pousette som ansvarar för att sätta ihop ett passande team och program för våra praktikanter.

Är du intresserad av att göra praktik på DH Solutions?

CONNECTA MED OSS!