DH Solutions stärker upp sin styrelse med Microsoft-veteran


IT-företaget DH Solutions grundades 1972 under namnet Datahalland. Under femtio år har företaget varit en del av teknikrevolutionen som förändrat livet för oss alla på väldigt många sätt. 
– Vi har varit med från början. Från hålkort, databehandling och disketter till att jobba med digitalisering och molntjänster. Det är nog unikt, säger Helena Eriksson som är vd på DH Solutions.


DH Solutions stärker upp sin styrelse med Microsoft-veteranen Henrik Byström. Med sin erfarenhet inom digital arbetsplats och digitalisering kommer Henrik att hjälpa DH Solutions att utveckla och accelerera sin framtidsresa.

75% av svenska företag använder idag molntjänster, vilket är imponerande, men fortfarande är e-post och fillagring de vanligaste användningsområdena och potentialen är så oerhört mycket större. Därför känns det extra bra att få vara med och utveckla DH Solutions redan starka position på marknaden. I den kommande tillväxtresan har vi chansen att hjälpa många fler kunder att få ut mycket mer av sin digitalisering, säger Henrik.

Henrik Byström har en lång erfarenhet inom IT, bland annat genom 14 år på Microsoft. Han har varit drivande i den starka tillväxtresan som Microsofts Office och Microsoft 365-paketeringar gjort på den svenska marknaden.
Trots att Sverige är långt framme i sin digitalisering i relation till andra länder så finns det fortsatt stora utmaningar för företagen att få ut maximalt av molntjänsternas möjligheter, säger Helena Eriksson, VD på DH Solutions och fortsätter; Vi ser fram emot att tillsammans med Henrik skapa de bästa lösningarna och hjälpa fler att bli mer effektiva och få ut mer av sina IT-investeringar.

Parallellt med styrelseuppdrag driver Henrik en egen konsultverksamhet för att hjälpa styrelser och organisationer med strategisk digitalisering. Han är en uppskattad talare som uppmuntrar att tänka nytt och möjliggöra arbete oavsett tid och plats – ett område som också kräver såväl en utvecklad digital arbetsplats och ett förändrat ledarskap. Henrik är också en aktiv och uppskattad bloggare på LinkedIn

Henrik kommer att vara en inspiratör och mentor för DH Solutions på sin framtidsresa och i arbetet med att utveckla fler företag att bli mer lönsamma med digitala lösningar.

Världen förändras och tekniken fortsätter att förändras. Hela samhället är uppbyggt kring digitala lösningar som utvecklas kontinuerligt. Allt ska fungera tryggt och enkelt, det är den självklara grunden. Där har DH Solutions ett stort ansvar och förtroende att förvalta, att vara lyhörda, fortsätta att vara på tå och våga utvecklas. DH Solutions satsar på att vara Hallands ledande digitaliseringspartner och att hjälpa företag både i molnet och till molnet. Företaget är starkt fokuserat på Microsofts tjänster inom Microsoft Cloud i form av Modern Work, säkerhet och Azure samt att integrera övriga tjänster och produkter för att ytterligare verksamhetsutveckla och digitalisera kunden.

Henrik Byström

Henrik Byström, ny medlem i DH:s styrelse

Helena Eriksson VD DH Solutions

Helena Eriksson, VD på DH Solutions