Microsoft 365 – ny prissättning

Sedan 2015 har vi haft möjligheten att köpa programvaror och kringtjänster från Microsoft som en prenumerationstjänst. Från början hette detta Office 365 och var mest inriktat mot mail- och officeprogrammen. Numera heter tjänsten Microsoft 365 och har växt till att även innehålla en mängd appar och säkerhetsprodukter. Det är idag viktigt att du väljer rätt paketering från Microsoft så du inte går miste om funktioner som din verksamhet har behov av.

Efter sommaren så har Microsoft aviserat om två förändringar som kommer påverka hela konceptet kring Microsoft 365.

Det första är att en prishöjning kommer genomföras från och med Mars 2022. Bakgrunden är att i nästan alla paketeringarna har Microsoft tillfört nya funktioner som höjer värdet på innehållet utan att justera priset efter hand, det sker istället nu och ska ses i ljuset av allt det som har tillförts paketeringarna under flera år.

Den andra förändringen innebär en ändring av prenumerationsvillkoren. Du knyter dina licenser årsvis precis som tidigare, men om du under din 12 månaders period vill ha möjligheten att minska antalet licenser kommer det vara kopplat till en extra kostnad. 

Den nya modellen för prenumerationsvillkoren kommer vara tillgänglig från oktober 2021 och skall senast vara införd på samtliga Microsoft 365 licenser i Mars 2022.

Vi på DH Solutions håller för närvarande på att utbilda oss på hur vi kan ge dig som kund den bästa mixen av paketeringar och villkor för Microsoft 365. Har du några som helst frågor redan nu så är det bara att kontakta din säljare så hjälper vi dig.

Alla kunder kommer få ett förslag skickat till sig innan mars 2022 med vad den nya modellen innebär samt om det finns några förslag på förändringar för en bättre paketering avseende Microsoft 365.

Per Eriksson
Försäljningschef

Per Eriksson

Försäljningschef

per.eriksson@dhsolutions.se 035-17 91 02

Ulrika Kull Nordgren

Innesäljare och inköp

ulrika.kull-nordgren@dhsolutions.se 035-17 91 11

Vill du komma i kontakt med oss?