Månadens DH profil - Simon Czerwinski

Var växte du upp? Berätta om din bakgrund.

Jag växte upp i Skummeslövstrand och bodde där tills jag var 19 år. Sedan flyttade jag till Stockholm och pluggade applikationsutveckling på Teknikhögskolan. När jag var färdig med utbildningen återvände jag till Halmstad, eftersom det är här mitt liv finns med vänner och familj. Kanske återvänder jag till Stockholm i framtiden, eftersom det finns stora karriärmöjligheter där.

Hur länge har du jobbat på DH Solutions?

Sedan tio månader ungefär och trivs jättebra. Kollegorna är trevliga och har lång erfarenhet. De är generösa med att dela med sig av den, men är samtidigt nyfikna på mina inspel och det jag kan.

Vilka arbetsuppgifter har du på DH Solutions? Vilka uppdrag jobbar du med just nu?

Jag är webbansvarig systemutvecklare, vilket innebär att jag är inblandad i planeringen av nya webbplattformar och är med och bygger sidorna, men jag är också bollplank i andra projekt och releaser. Jobbet innebär också kontakt med kunder i olika supportärenden. Det är kul.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Mitt jobb går ofta ut på att använda någonting som finns och utveckla till något nytt, som människor sedan kan ha nytta av. Att knäcka den där koden och hitta lösningen är nog det bästa med mitt jobb.

När får du inspiration till att skriva musik?

Jag började med beatbox när jag var 9 år ungefär. Beatbox handlar om att göra ljud med munnen. Det var coolt och jag har lärt mig mycket genom det, bland annat har det hjälpt mig med produktionen. Jag nynnar alltid på slingor, när jag är ute och går eller kör bil, och har samlat på mig massor av med ljud i ett bibliotek. Men det var först när jag hittade en video som Avicii hade lagt ut på youtube, där han visar hur han arbetade, som jag förstod hur musiken blev till. Och jag blev helt tagen. Jag producerar musik hela tiden idag, inte så att jag spelar piano flytande eller så men jag programmerar in koden för pianoslingan, sången eller vad det nu kan vara, flyttar runt, vrider på spakarna och mixar. Det är så jag arbetar med musik.

När kommer det stora genombrottet?

Målet har varit att spelas på radio och dit har jag faktiskt nått. En av mina låtar tog sig in på P3 Osignat som är ett nätforum där man kan lägga upp låtar, dela och rösta, som är kopplat till radioprogrammet Musikguiden i P3. Den som vill lyssna googlar Siide (mitt artistnamn) och Maddafakka. Ni kan också gå in på Spotify och lyssna på min musik här: Spotify

Kommer artisten Siide att spela på julfesten på DH Solutions?

Ja, det hoppas jag! Om inte annat så kan jag ställa upp som DJ.

Berätta om någonting om dig själv som väldigt få känner till.

Jag lägger ner rätt mycket tid på matlagning. Min specialgren är att hålla köttet perfekt medium-rare, och servera det tillsammans med italiensk pasta med parmesan/mozzarella-ost, gräddsås och svamp.

Vilken medarbetare vill du veta mer om? Och varför?

Svårt, men jag skulle vilja veta mer om Rasmus Nilsson. Han är i ungefär samma ålder som jag. Det hade varit kul att veta hur han ser på sin karriär och varför han har valt de vägar han har valt och vilka mål han har.

Simon Czerwinski, systemutvecklare

Ålder: 24
Familj: Mamma, pappa, bror och syster
Bor: Halmstad
Intressen: Fotbollsspelare i Skottorps IF, musikproduktion, snowboardåkning, FIFA

Fem snabba frågor:

Lennon eller McCartney?
Morgon- eller kvällsmänniska?
Hav eller skog?
Långdistans eller sprint?
HBK eller Drott?