Månadens DH profil - Rasmus Nilsson

Från Kvibille till Örjans vall

Jag växte upp i Kvibille och bor precis vid Örjans Vall i Halmstad, tillsammans med min tjej Ida. Bra läge, med lite drygt en kilometer till kontoret.

Närheten till HBK:s hemmaplan är dock ingenting som intresserar Rasmus?

Nej, jag var med en halv fotbollsträning när jag var liten grabb. Sedan avslutade jag den karriären.

Varför valde du en IT-karriär?

Det är intressant och i ständig utveckling. IT är ett brett begrepp men en viktig del i samhället, både för individen och för företagen. Ser vi till just affärssystem som jag arbetar med så är det en väldigt stor utveckling som går snabbt. På senare år har framför allt tillgängligheten till systemen och integrationsmöjligheterna ökat. Det är intressant att få vara med och stötta företag att digitalisera sin verksamhet och komma bort från papper, penna och manuella processer för att effektivisera företagen och deras verksamhet.

Allround-utbildad

Jag läste John Bauergymnasiets IT-inriktning, men när vi skulle välja en huvudinriktning, programmering eller nätverksteknik, hade jag svårt att välja. Båda inriktningarna kändes väldigt intressanta, så det blev att jag läste programmering och nätverksteknik samt IT-samordning. Att förstå hur saker och ting hänger ihop mellan system, hårdvara och nätverk är en stor fördel för mig i mitt yrkesliv idag.

Arbetsuppgifterna på DH Solutions

Som verksamhetskonsult och avdelningschef för affärssystemsavdelningen på DH Solutions arbetar jag operativt men också strategiskt i verksamheten och i våra kundprojekt. Ena stunden hanterar jag löpande supportfrågor eller leder större implementationsprojekt. Nästa stund sitter jag i ledningsgruppsmöte och planerar för vår egen framtid. Det är varierande och fantastiskt roligt. DH Solutions är en fantastisk arbetsplats.

Femårsplanen?

Jag har arbetat på företaget i lite mer än 1,5 år och trivs väldigt bra på med jobbet, mina kollegor och våra kunder. Jag har ingen formulerad femårsplan, men påbörjade en resa i våras och har under resans gång tagit ett större ansvar för avdelningen och är delaktig i att driva vår affärssystemsverksamhet vidare. Mitt mål är att fortsätta att utveckla verksamheten och få DH Solutions att växa ytterligare.

Berätta någonting om dig själv som inte så många känner till:

Ja, vad skulle det vara? Kanske min förmåga att se Die Hard 4 (favoritfilmen) samtidigt som jag följer nyheterna på en skärm bredvid med fullt fokus på båda? Jag är bra på att laga mat också. Lyxiga helgmåltider, helst.

Rasmus Nilsson

Verksamhetskonsult inom Affärssystem

Ålder: 25 år nu i december
Familj: Sambo med Ida
Bor: Halmstad
Intressen: Film och serier, matlagning

Vill du komma i kontakt med Rasmus?rasmus.nilsson@dhsolutions.se
Telefon: 035-17 91 79

Fem snabba:

Bok eller läsplatta?
Stad eller strand?
Vinter-OS eller sommar-OS? Helst inte
E-handel eller shopping på stan?
Italienska eller franska köket?