Månadens DH profil - Pernilla Andersson


Pernilla var dansare och skulle bli musikalartist, men blev istället it-specialist. Scenvana och kreativitet från dansen tillsammans med rationella förmågor och logik är en perfekt kombination för en verksamhetskonsult på DH Solutions. 

 
Men varför blev det ingen dans? 

Jag sökte till Balettakademin, men lovade mina föräldrar att ha en reservplan om jag inte kom in. Jag kom inte in och funderade på vad jag tyckte var roligt mer än dans. Intresset för datorer har jag ärvt efter min pappa, och efter en kurs i databashantering upptäckte jag att det var ganska kul det också.  

I vilka städer har du bott? 

Jag är uppvuxen i Halmstad, gick gymnasiet i Båstad och senare på högskolan i Jönköping. Sedan har jag tagit kurser i databashantering och programmering under tre terminer i Kalifornien.  

Nu bor du ute i skogen i Gräsås? 

Det är faktiskt bättre än Kalifornien. Jag har alltid velat bo i utkanten av stanha närhet till affärer men också nära naturen. När jag var liten ville jag ha hästar, men det är ganska lagom med skog och djur här som det är.  

När och varför började du jobba på DH Solutions? 

Tidigare hade jag jobbat som programmerare, men ville byta jobb för att få mer kundkontakt. Jag ville vara mer delaktig i frågeställningar och problemställningar och varför det skulle programmeras på ett eller annat sätt. En före detta kollega till mig jobbade här på DH Solutions och tipsade om företaget.  

Vilka personliga egenskaper är dina stora tillgångar i ditt yrke? Kreativitet? 

Det är en blandning av egenskaper, tror jag. Jag är verksamhetskonsult, vilket innebär att jag har mycket kundkontakt. Erfarenheterna från dansen och att stå på scen och möta människor är lika viktig som teknisk kunskap och programmering. Ett av de största projekten som jag jobbar med just nu är att hjälpa en kund vill utveckla sin logistik. Mitt uppdrag var att sätta mig in i verksamheten på plats, ta reda på hur de jobbade och hur de ville jobba. Sedan fick jag vara med och ta fram en lösning utifrån affärssystemet Pyramid och programmera en anpassning för deras nya logistikrutiner. 

Vad är det bästa med ditt jobb? 

Som sagt, kundkontakterna och problemlösningen. Jag är social, trivs med att prata med människor och är inte rädd för att ställa de dumma frågorna som gör att kunden kan formulera vad det är de egentligen vill. Jag gillar logik och att lösa problem, speciellt inom logistik och tillverkning.  

Varför trivs du på DH Solutions? 

Det som skiljer DH Solutions från andra företag är engagemanget. Det finns ett fokus från toppen och hela vägen ut i verksamheten att vi ska jobba tillsammans, för att kunna leverera väldigt bra jobb till kunderna. Vi har också en jättefin gemenskap där det verkligen känns att alla bryr sig om varandra. 

Vad gillar du att göra på din fritid? 

Jag råkade ut för en bilolycka när jag var i USA och har inte kunnat dansa sedan dess. Nu är jag bättre i ryggen och skulle vilja dansa mer. Salsa, lindy hop, bugg – jag har dansat nästan alla danser men Cha Cha är min favorit. Tyvärr har jag ingen partner att dansa med, men jag håller på att lära upp min sambo. Vi får se hur det går! Annars gillar jag ju att virka barnleksaker, filtar och annat. Och nej jag är inte gravid, men min syster väntar barn.  

Hur ofta bjuder du på fika på jobbet? 

Jag gillar att baka bröd och sötsaker och vi har just renoverat köket, så nu har jag alla förutsättningar. Men det blir tyvärr Inte så ofta som jag tar med någonting till jobbet. I december fyller jag 30 år och då lovar jag att det blir tårtkalas. 

Vilken tårta är du mest stolt över? 

Jag har funderat mycket, men den finaste är en doptårta till lilla Elsa som jag gjorde förra året. 

Vilken medarbetare på DH Solutions vill du veta mer om? Varför?  

Jennifer Ljunggren, som jag jobbar tillsammans med nästan varje dag. Vi pratar jobb hela tiden, men jag vet faktiskt inte vad hon gör på fritiden. 

Pernilla med sin sambo Anton

Pernilla med sin sambo Anton

”Jag är social, trivs med att prata med människor och är inte rädd för att ställa de dumma frågorna. Jag gillar logistik, logik och att hitta lösningar på ett problem.”  

Bild från Kalifornien där Pernilla studerade i tre terminer

Bild från Kalifornien där Pernilla studerade i tre terminer

Pernilla Andersson
Verksamhetskonsult Pyramid
 
Ålder: fyller 30 
Familj: Sambo, en tax och två katter 
Bor: Gräsås, utanför Kvibille 
Intressen: Baka, dansa, virka 

Ett av Pernillas virkprojekt

Ett av Pernillas virkprojekt

Elsas doptårta

Elsas doptårta