Månadens DH profil - Maximilian Blomqvist

Medicinutbildad it-tekniker med filmintresse, säg hej till Maximilian!

Du har en spännande bakgrund, hur gick tankarna när du valde en karriär inom it-teknik?

Jag har väl en helt vanlig bakgrund egentligen. Jag växte upp i Stenhuggeriet här i Halmstad och läste det tekniska programmet med it-inriktning eftersom jag alltid har varit intresserad av just IT.

Men du kunde lika gärna blivit läkare?

Det stämmer! Jag fick för mig att jag skulle läsa medicin och tog en förberedande kurs i Stockholm, innan jag flyttade ett år till Prag. Jag var bara nitton år, flyttade hemifrån – och dessutom utomlands – samtidigt som jag skulle plugga medicin. Det var den största och mest krävande utmaningen jag varit med om, men samtidigt väldigt kul. Jag tycker det var bra att jag testade en annan väg. Det är inte så lätt att veta exakt vad man vill göra när man är nitton år, och är det någon gång man ska prova olika smaker så är det när man är ung.

Men sedan blev det Högskolan i Halmstad?

Ja, det blev nätverksdesign och it-datordrift och under programmets gång adderade jag olika kurser i nätverkssäkerhet. Sammanlagt läste jag ungefär två år. När jag sedan var färdig med utbildningen fick jag höra talas om DH Solutions genom en kompis. När företaget sökte folk, så tog jag chansen direkt. Och fick det!

Så detta är ditt första riktiga jobb?

Ja, om man inte räknar småjobb på matbutiken och förskolan. Jag trivs jättebra med kunderna, mina kollegor och med det sätt som företaget värnar om sina medarbetare på många olika sätt.

Vad innebär det att vara systemspecialist på DH Solutions?

Jag har varit stationerad i vår support och då har jag mycket kontakt med våra kunder och får syssla med problemlösning, som jag tycker är väldigt kul och intressant. Nu håller jag på att flytta över till konsultgruppen som jobbar mer på plats ute hos kunderna. Jag är social och tycker om att hänga med i den tekniska utvecklingen, så det passar mig bra.

Vad är det mest intressanta som händer inom it-teknik just nu?

Fler och fler saker har nätverksuppkoppling, samtidigt som brottsligheten på nätet tyvärr ökar. Säkerhetsaspekten är oerhört intressant, där kommer det att hända mycket i framtiden.

Vilken är den bästa film du sett? Varför?

Interstellar! Jag har sett filmen åtta gånger. Den handlar om rymden som jag är oerhört fascinerad av, och filmmusiken är gjord av Hans Zimmer, jag älskar hans musik.

Vilka filmer hittar man på sociala medier som du själv producerat?

Det är en hobbygrej vi håller på med, en kompis och jag. Vi kallar oss Red Panda Productions och du hittar oss här: https://www.instagram.com/redpandaprodswe/

Vilken medarbetare vill du veta mer om, och varför?

Alexander Johansson. Vad är hans största passion utanför jobbet?

Maximilian Blomqvist, Systemspecialist it-tjänster

Ålder: 25
Familj: Singel
Bor: Halmstad

Vill du komma i kontakt med Maximilian?

Här finns han:
+46 35 17 91 54
maximilian.blomqvist@dhsolutions.se