Månadens DH profil - Johan Weinitz

”Mobilen kommer nog att vara central under lång tid framöver men jag tror också att vi kommer få se fler fristående uppkopplade saker.”

Teknik och vetenskap är Johans passion i livet. Intresset för teknik startade när Johan var tio år och fick en egen dator. Problemet var att den var ganska gammal, så han kunde inte göra så mycket på den. Han lärde sig att programmera på den och att göra sina egna spel och program. På den vägen är det. Johan växte upp utanför Laholm, flyttade till Stockholm för att jobba men längtade tillbaka till västkusten och Halmstad.

När anställdes du på DH Solutions?

– Jag började jobba här i början av sommaren 2017 och arbetar som lösningsarkitekt och teknisk expert. Jag gillar programmering som verktyg för att förverkliga idéer. En vanlig arbetsdag innehåller ofta förfrågan för ett lösningsförslag för någon kunds behov eller internt, och implementering av lösningar. Jag hanterar felsökning och gör analys av buggar och ansvarar för prestandaoptimering och analys av kod och databas.

Trivs du på DH Solutions?

– Absolut! Det finns en bra framåtanda i företaget och en stark gemenskap. DH Solutions utmärker sig genom sin kompetens, stabilitet och långa historia. Det gör att vi har uppdragsgivare på både lokal och internationell nivå. Jag gillar också att det finns ett genomgående och bra hållbarhetstänk.

Vilka personliga egenskaper är en tillgång i ditt yrke?

– Analytisk, teknikintresserad och framåtsträvande, skulle jag säga. Den tekniska utvecklingen och alla möjligheter som följer med den är intressant. Virtual Reality och potentialen med det verktyget är någonting som fascinerar mig. Jag har en del idéer och projekt som jag skulle vilja förverkliga någon gång när jag får tid till det.

Vad gillar du att göra på din fritid, utöver allt det tekniska?

– Jag tycker om att resa och spendera tid med min flickvän. Har också ett stort filmintresse, så det brukar bli några filmer i veckan i alla fall.

IT-utvecklingen går snabbt framåt. Vilka verktyg tror du att vi kommer att ha störst nytta av om fem år? Vilken app använder du mest?

– Mobilen kommer nog att vara central under lång tid framöver men jag tror också att vi kommer få se fler fristående uppkopplade saker, så kallade Internet of things. Jag gillar ju som sagt Virtual Reality och tror att detta och Augumented Reality kommer att växa och hitta användningsområden utanför datorspel och underhållning. Appen, ja det är nog Hallandstrafikens app som jag använder mest. Det är smidigt att man kan se exakt var bussen befinner sig på en karta.

Vilken medarbetare på DH Solutions vill du veta mer om? Varför?

David Sampaio – han verkar ha intressanta intressen som det skulle vara kul att få veta mer om.

Johan Weinitz, lösningsarkitekt

Ålder: 34 år
Familj: 2 barn och flickvän
Bor: Halmstad
Intressen: Teknik, utveckling, vetenskap,
Virtual Reality, musik, resor, film

 

Fem snabba:

Solsemester eller äventyrsresa?
Snabb eller uthållig?
Stark eller listig?
Rock eller schlager?
MS Röj eller Sim City?

Weinitz topp 3 i filmhistorien:

1. Pulp Fiction
2. Jurtjyrkogården 2
3. Alien 2