Månadens DH profil Jessica Skog

Det bästa Jessica vet är att möta kunder, lyssna på deras behov och lösa uppgiften. Learning by doing. Med gymnasieskolans Datorkörkort i handen tryckte hon gasen i botten rakt ut i IT-världen.
Men vi tar det från början: Hur var det att växa upp på Furet?

Jag har många underbara minnen från den tiden. Främst tillsammans med min barndomskompis som bara bodde ett par hus ifrån mig. Vi plågade alla våra grannar med att sälja diverse hemmagjorda saker, gå luciatåg och leka fattiga barn. När jag blev lite större sålde jag frallor i området, det uppskattades troligtvis mer än mina upptåg som barn.

Du lägger mycket tid på att renovera hus?

Min sambo och jag köpte huset i Villshärad för snart två år sedan. Vi har lagt all vår lediga tid på renovering och inredning den senaste tiden. Det har varit både jobbigt och fantastiskt roligt på samma gång. Nu har vi nästan gått igenom hela huset, men sparat ett par mindre inomhusprojekt att pyssla med.

Och OM du får en ledig helg?

Rensar ogräs, spelar spel med barn eller sambo, lagar god mat, bjuder hem släkt eller vänner på middag, åker på picknick, lägger ett pussel, brygger ett lyxigt kaffe, går långa promenader med hunden, städar (ja faktiskt så har jag inget emot det), äter våfflor på ett fik, unnar mig ett extra gott vin, läser en bok. Det finns så mycket roligt att hitta på!

Vad har du för utbildning?

Jag började läsa enskilda kurser i marknadsekonomi på Högskolan, men debet och kredit eller marknadsföring var inget som lockade i längden. Ute i arbetslivet fick jag min utbildning efter hand. För mig passade det bättre, eftersom jag lättare kunde förstå vad jag var intresserad av, och se till att suga åt mig all kunskap jag kunde inom det området.

Varför blev det en IT-karriär?

I ärlighetens namn så var det inte ett aktivt val från början, det råkade bara bli så. På gymnasiet fick vi möjlighet att ta ”Datorkörkort”. Det var kul att förstå hur datorn fungerade och finesserna med olika program. Dessutom blev det en kul sport att skriva så fort jag kunde på ett tangentbord. Jag blev bra på det! Men det var först många år senare, när jag jobbade på Kundtjänsten hos Bonniers, som mitt verkliga intresse för IT-system började. Jag ville förstå systemet och hur olika inställningar påverkade programmet.

Vad är mest utvecklande och roligast med ditt jobb?

Ett område jag jobbar med är DH Helpdesk som är vårt egenutvecklade ärendehanteringssystem, där jag hjälper befintliga kunder att använda systemet på bästa sätt. Det roligaste är att lära känna en kund och deras systembehov och att hitta nya lösningar i systemet. Jag arbetar också med Timbanken som är ett system för företagsstöd som används av regioner runt om i landet. Det tycker jag är extra kul för att det samtidigt är en samhällsnytta. Nya entreprenörer får möjlighet att ansöka om konsultation som finansieras av Regionen. Min stora utmaning just nu, och samtidigt mest utvecklande är Microsoft 365. Många famlar efter den bästa lösningen i detta jättesystem och jag ska försöka möta dessa användare och hitta bra lösningar för dem. Det blir en spännande resa.

Hur viktigt är det att vidareutbilda sig i er bransch?

Det är väldigt viktigt att hänga med, men i en bransch där utvecklingen går så otroligt fort är det svårt att känna till allt. Eftersom vi har ständig kundkontakt där vi får möta kundernas utmaningar och önskemål, får vi hela tiden fokus på det som är viktigast för våra kunder. På DH Solutions har vi också en arbetsgrupp med fokus på omvärldsbevakning. Gruppen ordnar aktiviteter så att vi inom företaget kan dela med oss av våra erfarenheter. Det är bra!

När flyttar du till Spanien då?

Jag har ett litet radhus i Alicante där jag älskar att vara. Det är härligt med naturombyte. Jag bor i ett område som satsar på en vacker utemiljö vilket passar mig perfekt. Jag har en liten odling på min altan, med både citronträd och apelsinträd. Mot balkongen växer en Bouganville som ger mig extra lyckokänsla när den blommar. Men att bo där för alltid – nej det tror jag inte. Jag vill inte vara ifrån alla årstiderna här i Sverige, de är magiska.

Vilken medarbetare vill du veta mer om och varför?

Alla mina kollegor är intressanta, svårt att bara välja en. Men låt Maximilian Blomqvist berätta om sig själv, han är ändå mitt kusinbarn, det finns säkert mycket jag inte vet.

 

Området kring radhuset i Alicante

Området kring radhuset i Alicante

Jessica med sambon Niklas

Jessica med sambon Niklas

Jessica Skog, Projektledare Standardsystem

Ålder: 42
Familj: Sambo, två tonårsbarn, hund och katt
Bor: Villshärad
Intressen: Trädgård, natur och att umgås
Favoriträtt: Hemlagat med ett gott glas vin

"Min stora utmaning just nu, och samtidigt mest utvecklande är Microsoft 365. Många famlar efter den bästa lösningen i detta jättesystem.”
Fia

Fia

Lizzie

Lizzie