Månadens DH profil - Jennifer Ljunggren

Halmstad Innebandyklubbs damverksamhet gick spikrakt uppåt och år 2000 gick laget upp i Elitserien, i backlinjen spelade Jennifer Ljunggren.
– Jag hade spelat innebandy i mer än tio år och hade tänkt trappa ner, men när vi gick upp i högsta serien 
kunde jag ju inte lägga av. Jag gillar utmaningar och är en tävlingsmänniska, så det var inget att tveka på.  

En envis vinnarskalle 

Det gick bra för innebandylaget i högsta serien och de tog sig hela vägen till kvartsfinal det året. Sedan hittade Jennifer andra äventyr som lockade.  
– Mina två barn är aktiva och det är jättekul att få vara engagerad i deras fotbollsmatcher, gymnastik och teater med allt vad det innebär. Men jag gillar också att utmana mig själv och testa mina gränser. Genom att köra Vasaloppet till exempel och att vandra. Förra året reste jag och min 73-åriga pappa till Polen för att vandra. Det var stenigt, ojämnt och en utmaning att ta sig mot toppen. Men det var den täta dimman på vägen ner som var den riktiga utmaningen – som vi klarade tack och lov. 

 
Från Småland via Borås till Halmstad 

Jennifer Ljunggren är uppvuxen i Eksjö i Småland, läste 3-årig ekonomisk linje på gymnasiet men ville inte bli en vanlig civilekonom. 
– Jag praoade på ett företag i Göteborg under gymnasietiden och just den veckan hade de en konsult på plats som uppgraderade deras affärssystem. Det väckte mitt intresse och jag tänkte att det skulle jag också vilja jobba med. Så det blev en högskoleutbildning i Borås med inriktning på ekonomi och it.  

På livets väg träffade hon en radiopratare, gifte sig och flyttade till Halmstad.  

– Vi ville bo kustnära och det blev Halmstad för oss. Jag fick en it-tjänst på ett stort bryggeri och min man började på Sveriges Radio P4 här i stan.  

Ett år på DH Solutions 

Nu är Jennifer verksamhetskonsult på DH Solutions. Hur hittade du hit?  
– Jag är ju som sagt envis och hade sökt tidigare utannonserande tjänster, men för ett år sedan fick jag jobb här. Jag ville till DH Solutions eftersom företaget har relativt stora och intressanta kunder, men samtidigt är trevligt, familjärt och ett framåt företag som visar framfötterna. Det var vad jag hade hört från andra och det stämmer verkligen. 

Uppdragen 

Som verksamhetskonsult jobbar Jennifer tillsammans med kunder som exempelvis Beslag  DesignHafi och Korvpojkarna. Vilka personliga egenskaper har hon nytta av då?  
– Jag ser ofta helheten och ser problem som utmaningar att lösa. Kanske har jag svårt att släppa taget om detaljer, kanske är det en bra egenskap ibland och lite sämre i andra sammanhang.  

Stafettfrågan går till Anna Isaksson: 

– Jag tycker att Anna är en intressant person och vet att hon håller på med hästar och ridning och att hon är hockeymamma. Men jag vill veta mer. Vad driver henne? 

Månadens DH profil: Jennifer Ljunggren, 
Verksamhetskonsult Pyramid 
Ålder: 47 år 
Familj: Man, två barn 17+14 
Bor: Stenhuggeriet, Halmstad 
Intressen: Vandring, golf, alla idrotter där jag får röra på mig. 

Jennifer in action på innebandyplan

Jennifer in action på innebandyplan

”Jag ville till DH Solutions eftersom det är ett trevligt, familjärt och framåt företag som visar framfötterna.” 

Jennifer tillsammans med barnen Wilton och Timjan under en resa till Nya Zeeland

Jennifer tillsammans med barnen Wilton och Timjan under en resa till Nya Zeeland