Månadens DH profil - Catharina Gunnarsson

Berätta om din bakgrund

Jag växte upp i Halmstad. Vi bodde i Vallås, tills jag gick i åttonde klass. Då flyttade vår familj till Oslo eftersom pappa fick jobb där. Det var inte speciellt kul att flytta i högstadiet, men det var inte mycket att göra åt. Tre år senare när det var dags att flytta tillbaka, så ville jag stanna kvar i Norge men det var bara att flytta med. Jag fullföljde gymnasiet i Halmstad, jobbade och träffade mannen som nu är min make. Vi flyttade till Växjö och gick på Högskolan båda två. Där stannade vi kvar och jobbade i några år tills vårt första barn skulle göra entré. Då flyttade vi hem till Halmstad och Kärleken. Nu är vi fem personer i familjen plus hunden Svante. 

Vilka arbetsuppgifter har du på DH Solutions?

Jag är programmerare och ingår i teamet som utvecklar ärendeprogrammet DH Helpdesk. Programmet har tretusen användare i 32 länder. Bland annat IKEA. Det första vi gör på morgonen är att samlas för att gå igenom vad vi gjorde dagen innan och vad som ska göras under dagen. Just idag släpps en ny version. Det gör vi varannan månad. Nu börjar arbetet med nya funktioner inför nästa version. 

Vad är det bästa med ditt jobb? 

Någon kanske tänker att alla dagar är likadana för en programmerare och att man sitter där framför sin dator. Men det är nya uppgifter att lösa hela tiden. Det är ett stimulerande jobb där jag får använda hjärnan hela tiden varje dag. Arbetskamraterna är härliga, hjälpsamma och trevliga. Jag har varit anställd på DH Solutions i 16 år och trivs väldigt bra. 

Stämmer det att du är arbetskamrat med din make?

Det stämmer! Vi jobbar med ungefär samma saker, men springer inte på varandra hela tiden. Men han finns här på kontoret och det finns mycket positivt med det. Vi har en god förståelse för varandras projekt och arbetsbelastning för stunden, vilket är en fördel även i familjelivet.

Vad är din passion här i livet?

Det bästa jag vet är att umgås med mina tre barn och familjen. Enkla saker som att stå vid sidan av en fotbollsplan och heja på. Vi tycker om att resa och uppleva saker tillsammans. Drömmen är att åka med familjen USA. Jag tycker om tystnaden under en joggingtur och att röra på mig i allmänhet. Vi har en rolig utmaning på jobbet, DH Klassikern. Det är en intern uppgörelse där fyra lag tävlar mot varandra i löpning, cykling, simning och skidåkning. Varje avverkad kilometer är en ny poäng som löpande redovisas på TV-skärmar på kontoret, vilket är ett ständigt återkommande samtalsämne. Just nu ligger mitt lag sist. Haha!

Berätta någonting om dig själv som inte så många känner till:

Jag funderade länge och frågade min man, men det kanske var fel person att fråga. Han vet ju det mesta om mig. Så vad kan det vara? Jo, jag var väldigt snabb på 60 och 100 meter i skolan.  

Vilken medarbetare vill du veta mer om? Och varför?

Det skulle vara intressant att få lära känna Simon Czerwinski, som är relativt ny på DH Solutions. Jag har hört att han skriver egen musik och är nyfiken på hans bakgrund.

Catharina Gunnarsson, Systemutvecklare

Ålder: 46 år
Familj: Man, tre barn och en hund
Bor: I en villa på Kärleken i Halmstad

Snabbfrågorna:

Vinter eller sommar
Östkust eller västkust
Utekväll eller hemmamys?
Team eller solo?
Spinning eller elcykel?