Månadens DH profil - Anna-Karin Elmberg

Var växte du upp? 

Jag växte upp i Lilla Tjärby som ligger några kilometer utanför Laholm. Det var en fin uppväxt där pappa jobbade och mamma var hemmafru som fanns därhemma med nybakade bullar när jag och mina tre bröder kom hem från skolan. Min bästa kompis Monne bodde granne med mig. Hon hade dessutom en hund, vilket gjorde att vi bondade ännu mer. Vi lekte dunkgömme, åkte skridskor och var mycket ute i naturen. Hon är fortfarande min bästa vän och vi ses så ofta vi kan. Jag har jobbat med lite olika saker, bland annat som innesäljare, miljösamordnare och marknadsassistent. 2015-2017 läste jag till webbutvecklare på en yrkeshögskola. 
Och här är jag nu.

Vilka fem egenskaper beskriver dig som person? 

Tålmodig, envis, kreativ, samarbetsvillig, nyfiken. Det är egenskaper som jag har nytta i all typ av problemlösning, konfigurering, kontakt med kunder och i samarbetet med kollegor i min roll som systemutvecklare.

Vad gör en systemutvecklare? 

Det är en bred titel som kan variera från arbetsplats till arbetsplats. Generellt sett så handlar det om utveckling och programmering för att anpassa system till kunders verksamhet. Jag är framför allt involverad i DH Helpdesk, som är ett ärendehanteringssystem, ett verktyg för företag att hantera order, reklamationer, tilldela uppgifter eller förmedla annan information. Systemet förenklar kommunikation både internt på företaget men också externt. Som en digital kundtjänst, skulle man kunna säga. 

Du har ju säljbakgrund. Vad är det som gör att DH Solutions sticker ut jämfört med konkurrenterna i branschen, anser du? 

Jag skulle lyft fram att vi har ett heltäckande erbjudande som täcker kundens alla behov, hård- och mjukvara, support och drift, affärs- och ärendehanteringssystem, webbutveckling. Vi har ett lokalt engagemang och ansvar, vi är delaktiga i det som händer och sponsrar också idrottsföreningar – samtidigt har vi en internationell touch. Allt detta märks i vår verksamhet och kundsammansättningen. Vi är flexibla och jobbar med relativt enkla lösningar för mindre företag, men hanterar även globala uppdrag för exempelvis IKEA.

Hur är det att vara anställd på DH Solutions? 

Företaget har en tydlig strategi i sitt ledarskap, som framtidssäkrar företaget och arbetsplatsen. Här finns en flexibilitet och generositet som gör att jag som individ känner mig trygg, uppskattad och lyssnad på.

Vad skulle du vilja göra mer av om du hade tid? 

Om jag hade tid över skulle jag utveckla ett lärorikt och pedagogiskt spel för barn. Men det jag lägger min tid på är vänner och familjen. Min dotter har börjat spela handboll, så jag ser fram emot att sitta på läktaren i olika idrottshallar. 
Och så kollar jag science fiction-serier på Netflix. Här är mina tips:
1. Stranger Things
2. The OA
3. Orphan Black
4. Sense 8
5. Dirk Gently

Vilka digitala verktyg använder du mest just nu? 

Microsoft Teams, DH Helpdesk, bankens e-tjänster, Swish, Google. Och Instagram, såklart. Jag gillar heminredning och tipsar om kontot ”arstidensbasta”. En jätteduktig tjej från Dalarna, som gör underbara blomsterkreationer, bakverk och inredningar.

Hur ser du på IT-branschens utveckling? 

Det som har utspelat sig i filmens och böckernas värld finns i verkligheten nu. Robotar, självstyrande bilar, smarta appar som larmar om att mjölken är slut. Allt går väldigt snabbt. Om det kommer att fortsätta? Ja, utvecklingen stannar aldrig. Men kanske tröttnar vi människor.  

Vilken medarbetare på DH Solutions vill du veta mer om? 

Ronja Hall som jobbar med Power-BI. Privat verkar hon ha upplevt det mesta. Vad finns kvar på hennes bucket list?

Anna-Karin

Anna-Karin

Anna-Karin Elmberg

Systemutvecklare, arbetar främst med standardsystemet DH Helpdesk
Ålder: 43
Familj: Sambon Johan och dottern Sally 10 år
Bor: Laholm

Sally & Anna-Karin

Sally & Anna-Karin

Anna-Karins konsertupplevelser topp 5: 

1. In Flames på Garvaren i Ljungby
2. Rage, Musikens Hus i Göteborg
3. Toto, Brottet i Halmstad
4. Rammstein, Roskildefestivalen
5. Sator, Pustervik i Göteborg

Johan & Sally

Johan & Sally