Månadens DH profil - Anna Isaksson

 

Anna växte upp tre mil norr om Stockholm, men är ingen vanlig 08:a. – Jag tycker om naturen och att ha djur omkring mig. Vi flyttade till Skrea Strand och Falkenberg för att vi ville ha någon typ av förändring och en bättre livskvalitet. Det var ett bra livsval, säger Anna Isaksson.

 

Flytten förändrade allt

Stranden och Falkenberg känner Anna som sin egen bakficka, efter alla somrar i familjens sommarhus.
– Som person drivs jag av förändring, både privat och i jobbet. Den största personliga förändringen i mitt liv förutom mina tre fantastiska barn är flytten. Det är ändå en stor apparat att bryta upp och flytta en hel familj. När Albin skulle flytta hemifrån för att börja på hockeygymnasium kom läget och vi flyttade sommaren 2017. För vår familj är det en annan och bättre livskvalitet här. Det kan jag skriva under på, varje dag.

Glad hästmänniska och hockeymamma

När Anna ska beskriva sig själv med tre ord svarar hon ”positiv, omtänksam och glad”. Men det finns mycket mer som framträder direkt. En driven, personlig, öppen och framåt person som engagerar sig i familjen, jobbet, stallet och i ishallar.
 – Jag har alltid haft egen häst och lägger väl ungefär två timmar i stallet varje dag. Eller är det tre-fyra timmar…? Det är en känslig fråga det där, men tiden räcker till mer när man har roligt, och hästintresset delas med dottern Wilma. Att vara hockeymamma är häftigt, framför allt att se hur målinriktad Albin är. Hockey är en underhållande och fartfylld sport,  och numera får jag sitta i en varm, bekväm hall med sköna säten och jumbotron i taket och heja på när Borås HC spelar. En stor bonus är dessutom alla vänner och kontakter som hela familjen fått genom åren i och med hockeyn.

Yrkeslivet i it-branschen

Anna ramlade in i it-branschen direkt efter gymnasiet. 
– Jag började som säljare av hårdvara och tjänster kring det, och kom sedan in i konsultbranschen ungefär 2006. Ett par år senare fick jag förfrågan om att bli supportchef på företaget jag arbetade på då, och har sedan fortsatt i olika ledarroller inom it-branschen. När vi flyttade till västkusten fick jag se mig om efter ett nytt jobb och hade turen att hamna på DH Solutions som var inne i en spännande organisationsförändring.

Laginsatsen i teamet

Elva personer ingår i teamet bakom ”Kundanpassade system”, som Anna driver. Och hon har en klar idé om ledarskap och goda förebilder.
– Jag har lyssnat mycket på Michelle Obama senaste tiden och gillar hennes stil. För mig är en bra ledare någon som får sina medarbetare engagerade i att tillsammans nå mål och utvecklas. I min ledarroll ska jag tala om vad som ska göras, men inte hur. Det är i ett team där man känner sig delaktig och kan påverka som saker händer. Det är laginsatsen som gör att man kommer någonstans. DH Solutions är ett bra och modigt familjeföretag med en vilja att förändra och utvecklas. Människorna här är fantastiska.

Hur har ditt ledarskap förändrats under coronatiden?

– Jag har funderat mycket på det, men det mest uppenbara är hur viktigt det är att lägga tid på rätt saker. Det är tydligt hur utsatt man är när man sitter helt själv vid ett hemmakontor, och vad det betyder mycket att ha ett team omkring sig när man inte ses fysiskt. Kommunikation är ännu viktigare i en sån här situation. I vårt team har vi dagliga digitala ”fikastunder” enligt 80/20-principen, där merparten av tiden går till socialt prat, men även en möjlighet att stämma av dagen. Men jag ser också till att ha one-to-ones, för att höra med varje individ hur de mår och hur det går för dem. Det ger också möjligheter att prata om vad de ser framåt, och vad de vill utveckla.

Stafettfrågor till Camilla Lindvall:

Var kommer din bollkänsla och förkärlek till racketsporter ifrån? Du är väldigt serviceminded, så jag vill höra mer vad det grundar sig i och vad det är som gör att du trivs i den rollen du har?

Anna på familjens häst Reality

Anna på familjens häst Reality

”En bra ledare får sina medarbetare engagerade i att tillsammans nå mål och utvecklas.”

Wilma på Skrea strand

Wilma på Skrea strand

MÅNADENS PROFIL:
Anna Isaksson, Avdelningschef  kundanpassade system
ÅLDER: 43 år
FAMILJ: Albin 19, Wilma 12, Olle 7, Pappa/Sambo Christian (Chrille), häst och katter
BOR: Skrea Strand i Falkenberg

Albin in action i hockeyrinken

Albin in action i hockeyrinken

Olle och Chrille på båtäventyr

Olle och Chrille på båtäventyr