Kunden i fokus - ROWICO

Rowico designar och producerar kvalitetsmöbler i trä sedan 1971. Möblerna tillverkas i Europa och Asien samt marknadsförs och distribueras till möbeldetaljister i Skandinavien. – Varumärket Rowico är välkänt och förknippas med stil, klass och kvalitet. Konsumenter hittar våra kollektioner i ungefär 400 svenska möbelbutiker, exempelvis hos kedjorna Mio och EM, säger Magnus Jansson.
Specialister på möbler

En vanlig dag hanteras hundratals orders från Rowicos olika återförsäljare. – Centrallagret ligger i Halmstad. Härifrån distribueras exempelvis matsalsmöbler, stolar, bord och olika typer av möbler för förvaring. Det är viktigt att informationsflödet flyter på utan stopp varje dag. Annars blir det mycket besvärligt. Vi är specialister på möbler, men inte på IT-lösningar. Därför anlitar vi DH Solutions.

Extern IT-avdelning

DH Solutions fungerar som en extern IT-avdelning för Rowico och finns på plats varje vecka och med avstämnings- och visionsmöten varje månad.
– Vi har haft ett utmärkt samarbete i mer än tjugo år. DH Solutions är med och fattar beslut om hela vår datamiljö, hårdvaran och säkerheten. Jag upplever att det är centralt för deras del, att det som levereras är till nytta för oss. Vi känner en stor tillit i samarbetet, med personerna och deras kompetens. Allt fungerar mycket bra. Det skulle krävas stora resurser om vi skulle hålla oss uppdaterade med den tekniska utvecklingen på egen hand, därför köper vi in hela paketet, säger Magnus Jansson.

Vill du komma i kontakt med oss?