Kunden i fokus - Lidh reklam

Kunden i fokus - Lidh Reklam

Lidh Reklam har funnits sedan 1960 och har tagit en position som Sveriges ledande reklamföretag när det gäller direktreklam till nyinflyttade. Utskicken når årligen cirka 500.000 hushåll i över 400 kommuner och församlingar, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Effektiv hälsning till nyinflyttade

– Välkomstbrevet är ett effektivt sätt för företag och organisationer att nå ut med sitt erbjudande till nyinflyttade och köpstarka konsumenter på den lokala marknaden. ICA, Mio, Citygross, Happy Homes, Specsaver, Swedbank, frisörer, men även Svenska kyrkan är några av våra kunder. Konceptet med kupongerbjudanden har alltid funnits som ett fundament i vår verksamhet, men vi har förändrat hela vårt sätt att driva affärerna, säger Göran Wiberg som är VD på Lidh Reklam.

Den digitala transformationen

Samarbetet med DH Solutions tog fart rejält under 2007, när DH Solutions byggde om Lidh Reklams verksamhetssystem. Sedan har utvecklingen bara fortsatt.
– Samarbetet med DH Solutions har tagit Lidh Reklam från en analog värld till en i allra högsta grad digital värld som revolutionerat hela vår verksamhet. Tidigare köpte vi trycktjänster i stora upplagor på stan, som kom med en lastbil på torsdagar till vårt lager. Vi var tvungna att ha stora lagerytor för våra utskick och lagerpersonalen hade ett tungt arbete. Nu printas allt digitalt on demand hos oss, vilket innebär en stor kostnadsbesparing och kontroll på hela flödet. Vi ser även stora miljövinster, eftersom vi inte behöver kassera inaktuellt material. Vi har faktiskt inte en enda pärm här på kontoret. Verksamheten är helt digitaliserad.

Hur omfattande är samarbetet idag?

– DH Solutions är vår totalleverantör. De finns hos oss med inhyrd personal och konsulttid på plats, de hanterar systemutveckling, drift av system och backup-lösning, löpande tekniskt stöd och support, licenshantering, utbildningar och nätverkande. Samarbetet tar oss framåt hela tiden. Appen Mobilkupongen är ett bra exempel på det.

Mobila kuponger

– Den nyinflyttade får fortfarande analoga kuponger via Välkomstbrevet, men kan också välja att få sina erbjudanden direkt i mobilen via vår app. Just nu testkör vi Mobilkupongen i en rad svenska städer och har även gjort en enkätundersökning för att mäta exempelvis kundnöjdhet. Det går bra och vi är lite av pionjärer även här, det finns inte så många appar för kuponginlösen faktiskt.

Teknik som ger kontroll

DH Solutions har byggt mobilappen i xamarine för iOS och Android. Backend/Frontend administration för internt bruk och webbgränssnitt för kunder. Webbsidan mobilkupongen.se är byggd i Umbraco.
– Det är snyggt och användarvänligt. Eftersom det är en helt digital lösning, så har vi och våra kunder fullständig kontroll på antal nedladdningar och inlösen med statistik som visar att kunderna reagerar och att det fungerar. DH Solutions har en bred kompetens och kunskap om vår verksamhet. Det i sin tur gör det möjligt att utveckla de lösningar som utvecklar oss, dessutom med korta ledtider.

Vad har digitaliseringen inneburit för Lidh Reklam?

– Det är en enorm förändring, som sagt. Lidh Reklam är ett helt annat företag idag. Även kostnadsmässigt är vi mer effektiva. Jag skulle våga påstå att vi är en av Sveriges mest lönsamma reklambyråer idag.

Hur upplever du DH Solutions erbjudande och service?

– Hög service och kvalitet, de tar ansvar och ger sig inte förrän allt sitter som det ska. Det tekniska kunnandet är både brett och spetsigt, men framför allt gillar vi den sköna familjära stämningen. Människor är väldigt viktigt, även om världen digitaliseras. Man ska inte glömma det. Personerna på DH Solutions är det som utmärker företaget. Sven, Per och Helena Eriksson och resten av gänget. Det är trevligt att göra affärer med DH Solutions.

”Samarbetet med DH Solutions har tagit Lidh Reklam från en analog värld till en i allra högsta grad digital värld som revolutionerat hela vår verksamhet.”
Göran B Wiberg, VD Lidh Reklam

Lidh Reklam: Bildades 1960 och är idag marknadsledande på direktreklam till nyinflyttade.
Antal anställda: 20 + inhyrda konsulter
Omsättning 2018: 37 MSEK
Huvudkontor: Halmstad

 

Nyfiken på Lidh Reklam? Klicka här!