Kunden i fokus - Beslag Design

Kunden i fokus - Beslag Design

Beslag Design erbjuder ett stort urval av beslag, som exempelvis knoppar och handtag, i modern design. Företagets produkter sätter prägel på kök och badrum från exempelvis Svedbergs och Vedum. I sortimentet finns även funktionell interiör och inredning för skåp och lådor. Detaljer som gör helheten.

Produkter som efterfrågas

Trendigt, modernt, snyggt, klassiskt. Här finns beslag för alla smaker.
– Missionen är att stå för en kreativ produktutveckling och spännande design. Den delen har vi i huset, medan produktionen sker i Asien och Europa. Vi lagerför produkterna i Båstad och kunderna hittar oss hos återförsäljare som exempelvis allabeslag.se, royaldesign.se och rum21.se och hos Hornbach.


Expanderar och digitaliserar

Beslag Design har en god tillväxt och bygger just nu ett nytt kontor och ett större lager i Båstad.
– Företagets vision är att vara ledande inom beslag och interiörprodukter i Norden. IT-lösningar är absolut en väg dit. Vi digitaliserar verksamheten för att kunna hantera den förväntade expansionen och för att kunna vara konkurrenskraftiga, säger Karin Angelstedt som är ekonomichef. DH Solutions är en väldigt bra partner för ett företag i vår storlek. Vi har kunnat dra nytta av deras kompetens och erfarenhet från andra branscher. De är lyhörda, men också proaktiva för att hitta en väg framåt för just oss.

Pyramid spetsar till rutiner

Företaget är inne i en spännande fas där mycket går ut på att anamma digitaliseringen. DH Solutions är med och vidareutvecklar Pyramid, som är företagets affärssystem.
– Min erfarenhet är att det är ett bra affärssystem, som DH Solutions dessutom vidareutvecklar för att passa oss och våra rutiner. Exempelvis avseende inköps- och lagerhanteringen, med bättre färre och mer effektiva moment samt kontroll på kostnader och frakter. DH Solutions har även hjälpt oss att förbättra sättet vi använder affärssystemet på för att få ut maximal effekt.

Mer power i businessen

DH Solutions har även levererat och implementerat Microsoft Power BI som Beslag Design använder för att få tillförlitlig försäljningsstatistik och automatiserade dagliga rapporter.
– Verktyget ger oss en tydlig bild av den dagliga försäljningen, men även av specifika produktartiklar och för specifika kundgrupper. Det ger ledning, inköp och säljare beslutsunderlag som vi kan lita på för att styra verksamheten framåt på ett mycket mer effektivt sätt än tidigare.

Framåt, steg för steg

Beslag Design har samarbetat med DH Solutions sedan hösten 2018.
– Under vår tillväxtresa är DH Solutions en kompetent specialist och partner som hjälper oss att se möjligheterna. Vi har kunnat dra nytta av deras kompetens och erfarenhet från andra branscher, för att hitta en väg framåt för oss. De jobbar metodiskt och kan möta våra specifika behov med konkretiserade lösningar både på kort och på lång sikt. Vi har fått en god relation med en nära dialog och täta avstämningar. Det uppskattar vi.

Nuvarande kontoret som ligger i Båstad

Nuvarande kontoret som ligger i Båstad

Om Beslag Design AB: Design och utveckling av exklusiva beslag och interiörprodukter för hem och offentliga miljöer på den nordiska marknaden. Familjeföretaget startades 1972.
Kontor och lager: Båstad
Antal anställda: 27
Omsättning: 100 MSEK

Karin Angelstedt, ekonomichef & Johan Plato, inköpschef

Karin Angelstedt, ekonomichef & Johan Plato, inköpschef

”Under vår tillväxtresa är DH Solutions en kompetent specialist och partner som hjälper oss att se möjligheterna.”

Karin Angelstedt, Ekonomichef Beslag Design 

Bild från lagret i Båstad

Bild från lagret i Båstad