Kunden i fokus - Apirosport

Nytt affärssystem på bara två månader  

Apirosport vill erbjuda Sveriges bästa helhetslösningar inom gym- och träningsutrustning, utbildning och service. – Vi jobbar med produkter i världsklass och vår servicegrad ska ligga på samma nivå. Vårt nya affärssystem behövde matcha detta. Vi hade en lång lista där funktion efter funktion kunde checkas av, säger Mike Eliasson som är VD på Apirosport. 
Träningsboom 

Hälso- och träningsbranschen har expanderat under de senaste åren. Apirosport levererar produkter till gymkedjor, PT-studios, träningsverksamheter, företag och hotell och jobbar för högtryck från huvudkontoret i Helsingborg  
– Ja, och från säljkontoret i Stockholm. 70 procent av B2B-kunderna finns i Sverige och resterande i Sverige, Finland och Norge. De stora produkterna är exempelvis crosstrainers, löpband, spinningcyklartrappmaskiner, styrketräningsmaskiner, skivstänger, fria vikter, hantlar och gruppträningsutrustning. Allt från stora världsledande varumärken. Vi erbjuder även utbildningar kopplade till träningsutrustningen för att instruktörer, ledare och gymägare ska få ut max av sin utrustning.  
 

Högst på önskelistan 

Det nya affärssystemet skulle ge kontroll och spårbarhet, framför allt. Men också erbjuda flexibilitet för framtida tillväxt.   
– Vi satt internt och scannade behovet i nutiden och vad vi behöver i framtiden för att kunna följa vår strategi. Vi gjorde långa listor av funktioner som vi såg ett behov av. Det var flera av leverantörerna som hade bra lösningar, men DH Solutions presentation stack ut lite extra. De använde vår lista och visade sedan live i affärssystemet hur Pyramid löste våra önskemål och utmaningar i praktiken. Vi fick förtroende för DH Solutions och bestämde oss för Pyramid, eftersom det var enkelt och effektivt för oss.  

 
Installerat och klart på två månader 

Pyramid implementerades under mars till maj 2019. En mycket kort men lyckad implementationstid, tack vare ett tätt samarbete och engagemang från nyckelpersoner på Apirosport  
– Jaså? Jaha, tack för det! Jag skulle kanske säga att det var Rasmus mindset och serviceinriktade sätt som gjorde att vi lyckades tillsammans. Implementationstiden var knapp eftersom vi ville gå in i ett nytt räkenskapsår med ett nytt system. Brytningstiden var 1 maj. DH Solutions accepterade förutsättningarna och kom tillbaka med en plan för hur det skulle gå till. Det var aldrig några problem faktiskt. Rasmus var väldigt pedagogisk, vilket var nyckeln till att allt gick så bra på den otroligt korta tiden som vi hade på oss.  

Resultat som påverkar nyckeltal 

Apirosport använder en stor bredd av Pyramids funktionalitet och kör systemet på plattformarna klassisk klient, webbklient och phoneapplikationen som finns till iPhone och Android 
 – Jag vill inte avslöja i detalj hur vi jobbar, men jag kan berätta att vi är nöjda. Allt fanns integrerat i ett och samma system. Vi får kontroll på allt vi gör och det påverkar såklart våra nyckeltal. Affärssystemet går dessutom att bygga ut för framtida behov. Exempelvis med e-handel, vilket vi fick användning av direkt. Vi har just lanserat en webbshop för konsumenter, eftersom vi märker en ökad efterfrågan även från den målgruppen, säger Mike Eliasson. 

Namn: Mike Eliasson 
Titel: VD 
Om företaget: Apirosport Sweden AB startades 2006 och erbjuder träningsprodukter och utbildning för gymägare, hotell och träningsanläggningar i Skandinavien.   
Antal anställda: 18 
Kontor: Helsingborg (huvudkontor), Stockholm 
Omsättning: 75 MSEK  

”Vi implementerade affärssystemet under två månader. Det hade aldrig gått utan en pedagogisk projektledare, tack Rasmus.”