Hur har AI förändrat spelplanen för dig?

Det senaste året har verkligen varit en spännande tid då vi mer och mer kommit i kontakt med och börjat utforska AI och dess möjligheter. Mängden information och inspiration kring detta har varit, och är, oerhört stor och jag tror jag talar för många av oss när jag säger att vi under det senaste året sett många fördelar med att utforska AI.

Information och inspiration i all ära, men den stora frågan är ju hur vi faktiskt använder och utnyttjar detta till max?

Sättet artificiell intelligens påverkat oss i såväl jobb- som privatliv är minst sagt individuellt. Likaså användandet av det och åsikterna kring det. Jag själv använder ChatGPT i tid och otid, skapar bilder och vår egen DH Guide som vi kopplat till vår personalhandbok. Allt efter som jag använder verktygen så ser jag att träffsäkerheten blir bättre och att mina egna insatser att beskriva det jag söker utvecklas.

Det finns klart mycket mer som kan användas för att såväl optimera arbetsflöden, öka produktiviteten och få AI till att bli en oumbärlig partner. Ett exempel som jag tänker på är att använda AI för att öka spridningen om vårt erbjudande och öppna dörrar till nya affärsmöjligheter och kunna identifiera marknadstrender. Som VD skulle jag vilja ha verktyg för att kunna förutse trender, fatta datadrivna beslut och effektivisera affärsprocesser. Att få ha AI som en pålitlig rådgivare för att kunna navigera genom osäkra tider med säkerhet skulle vara en dröm. Frågan är ju om dessa exempel kommer förbli en dröm eller om det snart kanske faktiskt kommer bli vår verklighet?

Det senaste året har verkligen visat oss många exempel på kraften i att integrera AI i verksamheten. Det vi vill hitta och fokusera på är det som verkligen betyder något – att leda sitt företag mot framgång och tillväxt.

Så - låt oss fortsätta att testa AI med ambitionen att det ska vara en nyckel till framgång och ge oss möjligheter för framtiden. Nu undrar jag; hur tänker du för att involvera AI i din verksamhet och vilka användningsområden har du fokuserat på?

Hör av dig så tar vi en kopp kaffe och diskuterar vidare!

Helena Eriksson, VD

Vill du komma i kontakt med oss?