Det vanliga?!

Och nu ska vi återgå till "det vanliga". Onsdagen när restriktionerna släppte så var det enda man hörde på tv, radio och läste i nyheterna att nu blir allt som vanligt igen, nu ska vi återgå till "det vanliga".
Vad är då "det vanliga"?

Jag har som många andra också längtat efter att kunna träffas och umgås som vanligt med familj, vänner, kollegor, och kunder. Att kunna nätverka, resa osv utan att behöva tänka på hur många är vi i sällskapet, behöver vi vaccinations-eller covidbevis, munskydd, handsprit ja ni vet. Under de senaste två åren har vi fått lära oss otroligt mycket nytt genom att arbeta med nya tekniker vilket har gett oss nya arbetssätt och vi har kanske kollegor som slutat eller kanske fått nya kollegor. Nu har vi möjligheten att på ett enklare sätt ta hand om allt det nya och komma in i det snabbare när vi äntligen kan träffas igen. Vi kan återigen utgå från vår arbetsplats och använda det nya vi lärt oss för att bli ännu bättre och få en bra balans i vår vardag.

För tänk om "det vanliga" är att gå tillbaka till så som det var innan pandemin. Det går ju inte, utan vi måste ju ta hand om det som varit positivt och som lett till förbättring, så har det varit i alla tider. Det är ju det som leder till utveckling.

Då vi snart fyller 50 år så tänkte jag att tänk om det vanliga var den dator som jag använde 1985. En IBM PC XT med en intel 8088, arbetsminne 64 kb, 5,25” diskettstation, 10 Mb hårddisk, monokrom skärm med grön text och program som var dosbaserade, ingen mus eller uppkoppling mot internet.Det gick bra då och var häftigt om man jobbade med datorer, vilket inte många gjorde.

Om jag jämför det med den dator, utrustning och de möjligheter jag har idag så tycker jag nog att utvecklingen av att jobba med datorer är otroligt häftig och ger oss användare många fördelar som underlättar vardagen, och en mer effektiv arbetsmiljö än det var 1985.

För det vanliga utvecklas och förflyttas ständigt.

I mars fyller vi som bolag 50 år och det ska vi naturligtvis fira under året. Att vara ett it-företag med 50 år på nacken innebär en enorm utveckling av alla tiders it-teknik och den historien vill vi såklart berätta. Vi kommer att starta vårt firande den 21:a mars med ett digitalt event så save the date, inbjudan kommer snart.

Helena Eriksson, VD
Helena Eriksson 1985

Helena som nöjd IBM användare, 1985

Nyfiken på IBM PC XT anno 1985?

IBM disketter