GN Transport AB


GN Transport AB är ett transportföretag med ca 50 anställda placerade på kontor i Halmstad, Stockholm, Söderhamn, Frankrike och Luxemburg. Företaget levererar huvudsakligen transporter av kompletta samt styckegodslastningar mellan Sverige och Frankrike där det varje vecka går ca 30-40 lastbilar.

”Det är inga stora marginaler så det gäller att skruva på var enda liten pall och ser till så att bilarna är optimalt lastade”, säger Mikael Trevik som arbetar med reklamation och IT på GN Transport.

Det var för detta ändamål som GN Transport kom i kontakt med DH Solutions. Målet var att ta fram ett system som skulle underlätta i planeringen av lastbilar. Resultatet blev TPS - Transport Planning System.

När GN Transport startade med TPS årsskiftet 2001 så omsatte företaget ca 50 miljoner SEK. Idag har företaget växt och omsätter hela ca 220 miljoner SEK. För att hantera godsökningen så byggs nu systemet om och nya funktioner tillkommer för att underlätta för trafikledarna och även för administrationen runtomkring systemet, som exempelvis fakturering och prissättning. Bland annat finns en kartfunktion inplanerad för att optimera lastbilarna bättre.

"Det är en del utmaningar i detta projekt. Främst tekniska då det är ett 14 år gammalt system vi nu bygger om. Kartfunktionen är en helt ny mark för DH Solutions så det är ett spännande projekt", säger Kristian Cederberg ansvarig Systemutvecklare på DH Solutions.

GN Transport strävar efter nöjda kunder, detta gör de genom att hålla en hög leveranssäkerhet, ge personlig service samt minska miljöpåverkan, bland annat genom att kombinera tåg och lastbil. Målet är att inom snar framtid ha fler enheter med tåg än de som finns idag för att minska utsläppen. GN Transport använder sig även av miljöriktiga lastbilar och tror på en planering med god framförhållning vartpå TPS kommer in.

”Det är bra att kunna se bokningarna visuellt på en karta. Då kan vi se vilken bil som är närmst. Är det en lång omväg för pallen så finns det kanske ett bättre sätt att lösa det på. Att visualisera bokningarna på en karta kommer underlätta mycket för våra trafikplanerare”, säger Mikael.

De nya funktionerna beräknas vara klara till sommaren men visionerna är många och nästa steg är redan planerat. Då ska kommunikationen mellan lastbil och system utvecklas.

"Det är ett samarbete mellan båda parterna. Vi tar reda på vad vi vill ha, ni den tekniska biten. Kan ni bygga det? Har ni förslag? Tips på förbättringar? DH Solutions har kommit med bra input och vi är jättenöjda med det som hittills utvecklats", säger Mikael.
dh-solutions

Vill du veta mer

Ico -phone -white 035 - 17 91 00

Ico -mail -white sales@dhsolutions.se

"Vi både sparar tid och höjer kvaliteten med hjälp av de lösningar DH Solutions levererar till oss."
Per-Olof Nilsson, VD - GN Transport

Live Chat Software