Kunden i Fokus - Dentalmind


Pär Mårtensson som vi idag träffar startade Dentalmind för drygt tio år sedan tillsammans med sin bror Marcus Mårtensson. Idag omsätter företaget ca 33 MKR med sina 12 anställda som ökar 10-15% varje år. Bolaget är återförsäljare av produkter inom tandvården och vänder sig till privattandläkare och landsting i Sverige.

Dentalmind grundades då bröderna ansåg att deras kompetenser skulle komplettera varandras. Pär med sin erfarenhet inom dentalbranschen och IT och Marcus med erfarenhet från sjukvården. Till stor del har Pär ansvarat för bolagets IT men har nu valt att lämna ansvaret till DH Solutions och deras koncept John DoIT. John innebär att kunden får del av DH Solutions samlade erfarenhet/kompetens och tar ansvar för de delar av IT-miljön som kunden önskar hjälp med.

"Ska vi ligga i spetsen så måste vi fokusera på det vi är bra på och lägga mindre tid på IT. Vi vill ha en tätare kontakt med DH Solutions och jobba i ett förebyggande syfte. Planera förändringar ist för att det blir kris när någonting händer. Har man jobbat mycket med IT så vet man att det är en stor fördel att anlita John DoIT, säger Pär Mårtensson, VD på Dentalmind".

Först ut av deras tjänster och produkter var lanseringen av ett nytt digitalt webbsystem för att kommunicera bilder inom tandvården. Sedan dess har de ofta varit först med det allra senaste. En del nyheter har de forskat fram och utvecklat själva. År 2007 lanserade de en sensor för digital röntgen på marknaden. Med en hög driftsäkerhet och överlägsen bildkvalitet väckte den stort intresse och uppmärksamhet. 

"Vi är ganska begränsade i vårt utbud men har en väldigt hög kvalitet på de produkterna vi jobbar med och utvecklar. Vi är unika med att ha en specialisttandläkare och är det enda bolaget i Sverige som erbjuder diagnostik."

Ingenting är omöjligt enligt Dentalmind som anser sig ha det bästa på marknaden just nu.
De ligger långt fram i dagens digitala utveckling och samarbetar med de ledande och mest nyskapande leverantörerna runt om i världen. De var först med att lansera den innovativa kirurgiska Piezosurgery-tekniken i Sverige och är också landets enda återförsäljare av tyska Komets kvalitetssortiment av borr.

"Vårt övergripande mål är att uppfylla och helst överträffa våra kunders förväntningar. Vår slogan lyder "Innovation är vår motivation" och den använder vi oss av som riktlinje. Våra anställda ska trivas, vara sugna på mer och se framåt. Vi måste sticka ut och vara nytänkande i en annars så traditionell bransch".

dh-solutions

Vill du veta mer

Ico -phone -white 035 - 17 91 00

Ico -mail -white sales@dhsolutions.se

Live Chat Software