Kunden i Fokus - Albany International


Albany international AB startades 1905 som ett familjeföretag under namnet Nordiska Maskinfilt AB med 28 anställda och låg fram till 1991 inne i Halmstad vid Nissans östra sida. Numera arbetar det 365 personer i företaget ute vid Flygstaden. Albany tillverkar och säljer pappersmaskinbeklädnad, så kallade formningsviror och pressfiltar som sitter inuti pappersmaskinerna och fungerar som avvattningsutrusting. Företaget har sedan starten haft pappersindustrin som sina kunder.

Under dagens möte träffar jag Katharina Hall, HR Manager för produktionen på Albany International. Katharina är en av de som sedan början på 2014 använder sig utav DH Solutions egenutvecklade lönesättningssystem VILMA.

VILMA är ett administrativt verktyg som på ett enkelt sätt gör hela kollektivsidans lönesättningsprocess överblickbar, effektiv och kontrollerad. VILMA är ett lönesättningssystem, inte ett lönesystem. Verktyget är användarvänligt och enkelt, framtaget av användare för användare. VILMA ger företaget möjlighet att lämna Excelböcker för en effektivare lönesättningshantering i ett modernt system. Det är enkelt att lägga till anställda, ändra revideringsperioder och skapa nya kvalifikationer. En stor fördel med verktyget är att det snabbt ger en historisk överblick av löner på person-, avdelnings- och företagsnivå.

"Vi har haft ett långt samarbete med DH Solutions som även vårt tidigare lönesättningssystem utvecklats av. VILMA är väldigt likt det och då vi alltid haft en bra relation med DH Solutions så valde vi att fortsätta samarbetet med dem avseende det nya lönesättningssystemet", säger Katharina.

Målet med VILMA var att förenkla löneadministrationen. Albany International behövde ett flexibelt system som gick att använda i hela processerna under året och dokumentationen för exempelvis utvecklingssamtal och bevakningar var viktigt.

"Vi är mycket nöjda med resultatet. VILMA är ett bra och effektivt verktyg för att administrera löneförändringar och vi kan på ett enkelt sätt få information och statistik, vilket är positivt".

dh-solutions

Vill du veta mer

Ico -phone -white 035 - 17 91 00

Ico -mail -white sales@dhsolutions.se

 

Live Chat Software