Vårens utbildningsschema - 2018


Att löpande fördjupa sina kunskaper och effektivisera sitt användande av sina datorprogram innebär att jobba smartare. Med dagens förväntningar och tekniska utveckling är det viktigt att hänga med både för att kunna klara gamla och nya arbetsuppgifter men även för att den egna organisationen ska utvecklas. Att gå kortare funktionsutbildningar gör också att du direkt kan använda den nya kunskapen i din vardag.

I vår fortsätter vi med våra populära Excelutbildningar!
Vi har även nya kurser i Office 365 samt en kurs för dig som vill lära dig mer om friläggningar & smarta objekt i Photoshop. 

Dessutom har vi våra traditionella utbildningar i MS Office- och Adobe CS-paketet.

Använder du Excel som analysverktyg?
För många är idag Excel det största verktyget för att analysera data och ta fram rapporter. Vi på DH Solutions har lång erfarenhet av Excel och erbjuder utbildningar i Excel men även att lära Excelanvändare komma igång med Microsofts nya verktyg Power BI som är en del av Office365.

För att kunna utnyttja Excel mer effektivt så erbjuder vi även olika utbildningar för de vanligaste funktionerna och för olika kunskapsnivåer. Vi skräddarsyr även utbildningar som anpassas efter de kunskaper som behövs för att komma vidare med Excel inom organisationen eller företaget.

Läs mer om våra Excelutbildningar längre ner.

Vi har även en tjänst IT-Coachning vilket innebär att du kan boka en konsult ett fåtal timmar för att få hjälp att jobba vidare och utveckla dina dokument eller lära nya funktioner.

Välj den utbildningsform som passar dig bäst - Vi erbjuder

  • IT-coachning

  • Schemalagda utbildningar

  • Workshop/träningspass

  • Företagsspecifika utbildningar

  • Seminarier

  • Framtagning av mallar för Office- och Adobe-paketen

IT-Coachning

För dig som vill utveckla ditt användande av IT men inte hinner med att förkovra dig genom att gå heldagsutbildningar. Boka en av våra konsulter 1-1,5 timme/gång ställ dina frågor och gå igenom de funktioner du behöver hjälp med för tillfället. Även ett bra sätt att lära mer om nya tekniker, sociala medier, spetsa till presentationer, diagram och mycket mera.

Schemalagda utbildningar

Under våren har vi ett stort antal schemalagda utbildningar. Förutom traditionell grundkurs har vi även fortsättningskurser och kortare introduktionsutbildningar.

Vårens spännande utbildningar

Office


Office 365 - Samarbetsytor

Dags att komma igång med arbetsytorna i Office 365? I denna utbildning går vi igenom de olika möjligheterna som finns i Microsofts molntjänst Office 365

Office 365 - Aktuella nyheter & smarta funktioner
Jobbar du mycket administrativt och använder Office-paketet? Känner du att du går omvägar och vill använda dina program mer effektivt? 
I denna utbildning går vi igenom de vanligaste funktionerna iOffice-programmen och visar smartare sätt att använda Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote. Vi tittar även på de mobila apparna för att du ska kunna arbeta på vilken enhet du vill.

Excel smart grund - arbeta effektivare
Excel är det mest använda kalkylprogrammet idag. I Excel hanterar du både enkla och avancerade kalkyler. Lär dig de vanligaste funktionerna med att skapa kalkyler med formler och formatera tal och tecken.  Du lär dig även att skapa diagram och hantera listor & tabeller. 

Excel - visualisera & formatera
Excel är det mest använda kalkylprogrammet på marknaden idag. Lär dig att göra överskådliga och snygga kalkylblad. På denna utbildning går vi igenom olika formateringsinställningar. Du får också lära dig att visualisera dina data med diagram och villkorsstyrd formatering, samt länka och bädda in diagram och tabeller från Excel till PowerPoint och Word.

Excel - Formler & funktioner
Excel är det mest använda kalkylprogrammet idag. I Excel hanterar du både enkla och avancerade kalkyler. Lär dig de vanligaste funktionerna med att skapa kalkyler med formler och formatera tal och tecken. Du lär dig även att skapa diagram och hantera listor & tabeller. 

Excel listor, pivottabeller & import
Excel är det mest använda kalkylprogrammet idag. I Excel hanterar du både enkla och avancerade kalkyler. Fördjupa dina kunskaper om listor, Pivottabeller, import och diagram. Lär dig även mer om filterfunktioner och avancerat filter samt att skapa Pivotdiagram.

Excel PowerPivot & PowerBi
Excel är det mest använda kalkylprogrammet på marknaden idag. Med Power Query, Power Pivot och Power View har Excel blivit ett ännu kraftfullare verktyg för att analysera stora mängder data. Microsoft har även utvecklat ett nytt verktyg, Power BI, inom området som kallas Self Service BI. ”Power” Excel och Power BI bygger på samma tekniker. Denna kurs är för dig som arbetar med att skapa rapporter och göra dataanalyser. Du får lära dig hämta och ”tvätta” data med Power Query, skapa datamodeller, göra beräkningar med formelspråket DAX samt skapa rapporter och visualiseringar, både i Power BI Desktop och Excel.

Word - snäppet över
Word är det mest använda ordbehandlingsprogrammet idag. I Word hanterar du både enkla och avancerade dokument. Lär dig att använda Word effektivare. Vi går igenom hur du använder tabbar, tabeller, innehållsförteckning, skapar mallar och ifyllningsbara formulär.

Access - grund
Lär dig skapa och hantera databaser med Access. Sedan programmet introducerades 1992 har Microsoft Access blivit ett av de Office-program som har flest användningsområden. Det innehåller en mängd verktyg för att hantera större datamängder/databaser. Access innehåller funktioner som gör att du kan komma åt och analysera viktig information och skapa nya kraftfulla databaslösningar.

Access - snäppet över
Lär dig hantera dina databaser i Access med formulär, urvalsfrågor & rapporthantering. Microsoft Access har blivit ett av de Office-program som har flest användningsområden. Det innehåller en mängd verktyg för att hantera större datamängder/databaser. Access innehåller funktioner som gör att du kan komma åt och analysera viktig information och skapa nya kraftfulla databaslösningar.

PowerPoint - snäppet över
Utbildningen för dig som håller eller underhåller presentationer och vill få kontroll över din PowerPoint presentation och tekniken praktiskt runtomkring. Vi skapar mallar och lägger in illustrationer, ljud- och filmklipp. Inför presentationens genomförande går vi igenom inställningar, praktiska knappar och inställningar för föredragarvy.

Outlook
Lär dig kommunicera via Outlook. Med tanke på det snabba tempo som gäller i dagens samhälle är det oerhört viktigt att kunna kontakta och kommunicera med andra på ett mer effektivt sätt. Detta gäller speciellt e-post. Fler och fler använder även Outlook för kalender och uppgifter.

Adobe


Photoshop grund

Lär dig det ledande bildbehandlingsprogrammet på marknaden! Denna kurs är för dig som vill lära dig att skapa, retuschera och förstärka bilder för bl a trycksaks- och webbproduktion. Du får stifta bekantskap med olika typer av grafik, såsom vektor- och pixelgrafik och hur den digitala bilden är uppbyggd. Du lär dig även de verktyg som finns för att förändra bilden såsom beskära, justera färger, ställa in rätt storlek mm.

Photoshop - snäppet över
För dig som tidigare gått en grundkurs i Photoshop och som behöver en uppdatering av kunskaperna. Kanske har du suttit och arbetat en del i programmet och kanske stött på ett och annat problem. Under denna dag gör vi en snabb repetetion av de viktigaste funtktionerna. Vi kommer också att dyka djupare i Photoshop och du kommer få lära dig nya funktioner. Till detta pass kan du även ta med eget material. 

Photoshop - friläggningar & smarta objekt
Photoshop är det mest använda bildbehandlingsprogrammet på marknaden idag. Att skapa bra friläggningar är en konst! I denna kurs fokuserar vi på verktygen du kan använda för att få en bra friläggning. Allt från snabbmetoder till avancerad kanalmaskning står på schemat. Efter kursen har du de kunskaper som krävs för att trolla bort bakgrunden även i de knivigaste situationer.
Vi tittar även på hur du kan arbeta med smarta objekt.

InDesign - Grundkurs
Lär dig det ledande layoutprogrammet på marknaden! Denna kurs är för dig som vill lära dig att skapa grafiskt material såsom tidningar, broschyrer, annonser och kataloger. Du får lära dig att använda InDesign för att montera ihop texter och bilder till färdiga layouter. Du får också lära dig att skapa PDF-filer av ditt färdiga material.

InDesign snäppet över
För dig som tidigare gått en grundkurs i InDesign och som behöver en uppdatering av kunskaperna. Förmodligen har du suttit och arbetat en del i programmet och kanske stött på ett och annat problem. Under denna dag gör vi en snabb repetition av de viktigaste funktionerna. Vi kommer också att dyka djupare ner i InDesign och du kommer att få lära dig nya funktioner. Till detta pass kan du även ta med eget material. 

InDesign för e-publicering
Skapa material för läsplatta och smartphones. Använd InDesign för att skapa en interaktiv katalog som kan läsas i t ex. iBooks. Publicera dina publikationer digitalt via funktionen exportera till e-bok eller publicera online för att publicera direkt mot sociala medier. En e-bok kan innehålla interaktiva element såsom bildspel, animeringar, ljud & film, detta förädlar publikationen och öppnar för nya upplevelser för läsaren.

Illustrator - Intro
Lär dig det ledande designverktyget för vektorgrafik på marknaden! Illustrator är nära intergrerat med Photoshop, InDesign och Acrobat. Denna kurs är för dig som vill lära dig att skapa professionella logotyper, bilder och illustrationer för både tryck och webb. Du får lära dig grunderna och utforska Illustrators många kraftfulla verktyg. 

Adobe intro - Idé till PDF
Utifrån en idé formas en produkt, text och bild monteras sedan i ett grafiskt layoutprogram. Trots att tekniken är mera lättillgänglig idag krävs det fortfarande kunskap för att få fram en korrekt tryckfärdig PDF. Man måste veta vilka krav de efterföljande produktionsstegen ställer och anpassa sitt arbete efter det. Vi kommer under dagen att framställa en broschyr som möter dessa krav så att du känner dig trygg med det material du lämnar ifrån dig. Vi arbetar i programmen InDesign, Photoshop och Acrobat.

Övrigt


Nyhetsbrev med Mailchimp 

Har du något du vill förmedla till dina kunder? Har du fått in en ny spännande produkt eller kanske en ny tjänst som kan vara till nytta för dina kunder? Kanske du vill dela med dig av dina kunskaper eller erfarenheter? Då är ett välformulerat och snyggt nyhetsbrev ett bra verktyg för dig att nå ut till dina kunder.I den här kursen tittar vi på hur du kan komma igång med ditt eget nyhetsbrev med hjälp av Mailchimp – ett av de största verktygen för att skapa och skicka brev. Du får lära dig hur du skapar nya listor och hanterar prenumeranter, samt hur du analyserar dina Nyhetsbrev via rapporter.

Prezi - Presentationer
Med hjälp av det populära presentationsprogrammet Prezi får du lära dig hur du skapar enkla och kreativa presentationer. För att visa din presentation använder du en webbläsare eller appen Prezi för iPad. Kursen lämpar sig för dig som vill skapa professionella presentationer som enkelt förmedlar ditt budskap snyggt och prydligt på ett nytt och spännande sätt. Prezi är ett alternativ eller komplement till PowerPoint och Keynote.

Wordpress intro
Wordpress är det vanligaste publiceringsverktyget för hemsidor. Wordpress passar både för nybörjaren samt den mer avancerade användaren. I denna kurs blir du introducerad i verktygets funktioner för att kunna bygga och hantera en egen sida i Wordpress. Efter kursen har du kunskap i hur du kan utforma, administrera samt uppdatera en sida i Wordpress. Du lär dig också hur du kan förändra utseendet och funktionaliteten på din sida med hjälp av teman och Widgets.

Vårens schema hittar du här » 

Välkommen att titta i vår utbildningskatalog för våren 2018 >>

Workshop - Träningspass


För ännu bättre individanpassad IT-utbildning - utbilda dig med metoden Workshop. Vilket innebär att Du kan ta med dig dina arbetsuppgifter/dokument till oss och få hjälp att lägga upp och effektivisera dem, du kan även lära dig mer med t ex ett interaktivt läromedel då du studerar i egen takt. Läromedlet är en CD-rom som innefattar både praktiska och teoretiska genomgångar och övningar. Lär dig t ex Allmän IT, Windows, Word, Excel kalkyl, Excel databas, PowerPoint och Outlook/Internet. För rätt "studietakt" gör du först en inventering av dina IT-kunskaper. Workshop är en bra form för dig som behöver gå vidare i programmen eller öva upp hanteringen av vissa funktioner.

Företagsspecifika utbildningar


Fler och fler väljer våra professionella företagsanpassade utbildningar.

Vi utgår från dina arbetsuppgifter, inventerar dina behov och anpassar kursinnehållet. Utifrån dina önskemål och vår långa erfarenhet, lär Du dig det du behöver och spar samtidigt tid. Utbildningen kan ske i grupp eller individuellt, i våra lokaler eller på plats hos dig.

Mallar


För att effektivisera inom organisationen så kan vi hjälpa till med att ta fram mallar för Office- och Adobe-programmen. En mall kan vara bra att använda för blanketter som ska fyllas, då kan vi hjälpa till att automatisera dessa. Mallar för Word och Excel för att alla inom företaget använder samma layout och teckensnitt mm och att mallarna finns centralt och framförallt orörda när nästa person ska skapa ett nytt dokument.

Vill du ha mer information kan du kontakta Lena Lönnesjö 035-17 91 06 eller din säljare. Anmälan kan göras till vår växel 035-17 91 00 eller till utbildning@dhsolutions.se.

Välkommen! 


 

dh-solutions

Vill du veta mer

Ico -phone -white 035 - 17 91 00

Ico -mail -white sales@dhsolutions.se

schema_var_2018.jpg

Live Chat Software