Månadens profil - Mathias Johansson


MÅNADENS PROFIL: 
Mathias Johansson, systemspecialist

Ålder: 43
Familj: Sambo och tre barn
Bor: Villa i Oskarström
Intressen: Dykning, fiske, cykling och familjen

Berätta om din bakgrund!
Jag växte upp i Slättåkra, utanför Oskarström, och gick i grundskolan där ute. Sedan började jag på Kattegattgymnasiet som på den tiden var en yrkesinriktad skola till stor del. Det tredje året gick jag på en gymnasieskola i Kungsbacka. Efter lumpen fick jag mitt första jobb, som gick ut på att sälja kontorsmaterial. Min IT-karriär inleddes lite försiktigt när jag började på företaget Office. Därefter blev det mer och mer avancerade uppgifter för andra arbetsgivare. Under en period reste jag runt och installerade kassasystem i Coop-butiker i olika storlekar. Senare blev jag anställd på Apotekets IT-avdelning, för att senare få en chefsposition på ett annat IT-företag. Jag kände själv att jobbade för mycket och att jag ville få ut mer av livet. För sju år sedan började jag min anställning på DH Solutions. Så länge har jag aldrig stannat på något företag innan. Det är rekord.

Vilken är din styrka som systemspecialist?
Eftersom jag arbetar som konsult och ofta ute hos våra kunder, så gäller det att jobba effektivt. Min styrka är att jag är noggrann och målinriktad. Jag tycker om att ställa höga krav på mig själv och upplever själv att mitt driv är en styrka för att hitta den bästa lösningen för den utmaning som kunden har.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är väldigt kul att jobba just nu, eftersom utvecklingen går oerhört snabbt och det finns så många möjligheter. Nästan överväldigande många möjligheter, faktiskt. För mig gäller det att hela tiden hålla mig uppdaterad och fånga upp de delar som bäst passar för den unika kundens unika behov. Jag tycker att det är oerhört inspirerande. 

Jag har hört att du är cyklist. Berätta!
Ja, jag gillar min racer och är medlem i CK Bure. Är det säsong så kör jag mellan fem och tolv mil på landsväg i veckan, beroende på hur mycket annat jag har att göra. Är jag ledig blir det lite mer. Det längsta jag har kört är Vätternrundan som är 30 mil. Men det roligaste loppet var Grenserittet, ett 18 mil långt lopp som går mellan Halden och Strömstad. Utmaningen var att det var så otroligt kuperat och backigt på slingriga vägar i bergen. Väldigt jobbigt, men väldigt kul. Det skulle vara roligt att åka ner till Frankrike med cykeln. Där finns ett lopp som går samma väg som vissa etapper på Tour de France. Det vill jag köra – och det ska jag göra. 

När trivs du som bäst? Vad är din passion här i livet?
Jag gillar att vara ute i naturen, med barnen på upptäcktsfärd, men också att koppla av med fiske eller lite mer äventyrliga saker som klättring. Det finns så mycket där ute som jag vill testa, inte minst för att utmana mig själv. Det är sådan jag är som person och det är då jag trivs som bäst.

Berätta någonting om dig själv som inte så många känner till:
Jag har superminne! Det har jag nytta av i mitt jobb inte minst. Just nu har jag kontakt med ungefär 20 kunder, med cirka 7 personer på varje ställe som jag kanske inte träffar så ofta, så kommer jag ändå ihåg namnet på alla 140 personerna. Min mest dolda talang är nog att jag är en jäkel på att baka Struvor.

Vilken medarbetare vill du veta mer om? Och varför?
Fredrik Backe. Han är bra på sitt jobb och ganska ny på DH Solutions.
Nyfiken på vad han gillar att göra och hur han spenderar sin lediga tid?


 

dh-solutions

Vill du veta mer

Ico -phone -white 035 - 17 91 00

Ico -mail -white sales@dhsolutions.se

mathias-hemsidan.jpg

Fem snabbfrågor:

Landsväg eller spinning?
Monark eller Crescent?
Ute eller inne?
Spinnspö eller flugfiske?
Pop eller rock?


Vill du komma i kontakt med Mathias?
Maila mathias.johansson@dhsolutions.se eller ring 035-17 91 54

 

Live Chat Software