Månadens profil


Caroline Jönsson

Verksamhetskonsult Pyramid

Ålder:
30
Familj: Sambo
Bor: Lerberget, Höganäs kommun i Skåne
Intressen: Zumba, naturfotografering med sin Canon-kamera och att umgås med vänner

--

Hej Caroline! Hur har du det i Ängelholm?
– Tack bra! Just idag är jag själv här på kontoret, men jag har sällskap på kontoret av vår säljare Thomas. 1-2 dagar i veckan jobbar jag i Halmstad. Kollegerna är jättebra, jag trivs bra med variationen av arbetsuppgifter och vi har många bra och trevliga kunder.

Berätta lite om din bakgrund. Var växte du upp och hur har du tagit dig dit du är idag?
– Jag växte upp i Höganäs i nordvästra Skåne, gick i gymnasiet där och tog jobb som montör när skolan var avklarad. Efter några år ville jag vidareutbilda mig och kom in på Högskolan i Halmstad och det treåriga Affärssystemprogrammet. Under tiden bodde jag kvar i Höganäs, eftersom vi just hade köpt ett hus. Det var under utbildningstiden som jag kom i kontakt med DH Solutions och det var där jag gjorde min praktik.

Praktiken gick ut på att jag skapade ett fiktivt tillverkningsföretag där alla processer, från inköp och tillverkning till leverans och fakturering, skapades och sköttes i affärssystemet Pyramid. Den samlade erfarenheten fick jag verkligen nytta av när jag sedan fick anställning på DH Solutions i april 2016. Men innan jag började på DH Solutions hann jag med en kortare anställning på ett företag i Göteborg och även en intensivkurs i affärsengelska i Brighton.

Vilka personliga egenskaper är en tillgång i ditt yrke?
– Jag har alltid varit intresserad av datorer, system och IT-relaterade frågor. Min drivkraft är att lära mig saker, men jag är samtidigt pedagogisk och kan lära ut saker till andra. Nyfikenhet och tålamod är bra egenskaper i mitt jobb.

En helt vanlig arbetsdag finns egentligen inte, enligt Caroline. Det är ett omväxlande arbete.
– I min konsultroll har jag kontinuerlig kontakt med ett tjugotal kunder. Jag hanterar supportärenden, men jobbar även i längre projekt för att utföra programmering och anpassningar i Pyramid-systemet, som i sin tur löser specifika behov hos kunderna. Jag är också ute hos kunderna, antingen för att ge support eller för att hålla utbildningar för personalen i någon specifik modul. Min specialgren är Pyramids modul för tillverkningsföretag, där jag oftast kommer i kontakt med projektledare, teamleaders, ekonomiansvariga eller VD.

DH Solutions är ju ett företag som engagerar sig i medarbetarnas hälsa, träning och gemenskap. Vad håller ni på med för kul just nu?
Just nu håller vi på med en spännande stegräknartävling. Tävlingen går ut på att man ska försöka gå Mallorca runt, vilket innebär sammanlagt 10.000 steg om dagen per person i en månads tid. Lagvis ska vi försöka få så många steg som möjligt per dag. Man behöver inte promenera, det går lika bra att spela golf, rida, eller något annat som kan räknas om till steg i appen Tappa. DH Solutions har inte utvecklat appen själva, men vi kanske kan fundera på att göra en egen i framtiden.

IT-utvecklingen går snabbt framåt. Hur ser din framtidsspaning ut om du siktar fem år fram i tiden?
Vi går mot ett kontantlöst samhälle och blir mer och mer digitaliserade inom alla områden. Utvecklingen i stort gör att även vi på DH Solutions kommer att utvecklas. I framtiden kommer vi behöva fler systemutvecklare och konsulter, helt klart. Jag jobbar verkligen i rätt bransch.

 --

Stafettfråga:
Jag är nyfiken på Anna-Karin Elmberg, vi har hittills bara tagit någon fikapaus tillsammans. Det vore kul att få veta mer om henne. Hon verkar vara en intressant och trevlig person med kul intressen.

  

dh-solutions

Vill du veta mer

Ico -phone -white 035 - 17 91 00

Ico -mail -white sales@dhsolutions.se

caroline_hemsida.jpg

Dina jobbarkompisar säger att du alltid är glad.
Helt spontant, vad gör dig glad?
 

  1.      Naturen
  2.      Djur
  3.      Fotografering
  4.      Ed Sheeran, Shape Of You
  5.      Dans
Live Chat Software