Kunden i fokus - Unimer


I september 1974 grundades Unimer Plast & Gummi AB av Olle Olsson. Lennart Jönsson trädde kort därefter in som hälftenägare och tillträdde som VD året efter.

Unimer är samarbetspartner för plast- och gummiprodukter som slang, tätningslister, belagda valsar och formbundna komponenter i gummi, silikon, polyuretan, termoplaster och TPE. Deras kunder är ofta OEM-företag (Original Equipment Manufacturer) som har avancerade produkter med höga krav på kvalitet och leveranssäkerhet. Huvudkontoret med 24 anställda ligger i Halmstad.

Unimers mål är att växa med lönsamhet framför allt inom industrin i Sverige samt utveckla fler och större kunder. En del av dessa kunder finns inte alltid i Sverige så för att växa vidare ligger fokus även på att finna kunder i övriga Europa. Företaget startade upp försäljnigsverksamhet i Suzhou, Kina 2010 och framåt vill de bättre föra samman båda verksamheterna och dra nytta av varandras kompetenser och logistikmöjligheter på ett bättre sätt.

Sedan 2006 är Carl Magnus Jönsson VD och huvudägare för Unimer. Carl Magnus är son till tidigare vd:n Lennart Jönsson. För Carl Magnus del inleddes kontakten med DH Solutions då Datahalland redan 1986. Han köpte då sin första dator, en speldator Commodore 128.

”Jag var lite av en datanörd som tog alla mina besparingar till min första dator. Jag traskade iväg till Datahalland och köpte den. Så privat kan man säga att jag är en riktigt gammal kund. Min andra dator blev en PC med 80286 processor. Vid den tiden hade Intel precis släppt efterföljaren 80386 och, dessa datorer kostade bortåt 40-50 000kr på den tiden.”, säger Carl Magnus.

Samarbetet mellan Unimer och DH Solutions startade i början av 2000-talet då Unimer valde att lägga sin IT-drift externt.

Med åren har samarbetet fördjupats och breddats. DH Solutions har blivit en helhetsleverantör med övergripande ansvar för IT-miljön, affärssystemet Pyramidutbildningar samt utveckling av webb.

”Att ni agerar snabbt när det behövs är viktigt för oss. Ett konkret exempel på detta är vad som hände söndagen den 3:e juli 2011. Det började då brinna i vårt lager efter ett elfel och det var osäkert om kontorslokalerna skulle klara sig. Därför plockades alla servrar ut från fastigheten. Men redan senare samma dag, under eftersläckningsarbetet, fanns DH Solutions på plats för att sätta upp datorsystemet igen så att vi kunde få igång verksamheten direkt på måndag morgon. Det är vi otroligt tacksamma för; Det är så mycket som hänger på att IT-miljön ska fungera”, säger Carl Magnus.

Under 2015 breddades samarbetet med DH Solutions ytterligare då behovet av nya webbplatser blev aktuellt. Unimers befintliga publiceringsverktyg skulle inte längre supporteras och då webben är en viktig marknadsföringsplats för att nå nya kunder krävdes ett nytt och effektivt verktyg. Valet föll på DH Solutions och publiceringsverktyget Umbraco. Umbraco har ett bra och användarvänligt gränssnitt, det är enkelt att lägga till, redigera och ta bort innehåll, bilder, och sidor mm. Utvecklingsprojektet innehöll tre nya webbplatser Unimer.seUnimer.cn och unimer-marine.com. Webbplatserna är skapade i så kallad responsiv design vilket innebär att de stödjer mobila plattformar.

”DH Solutions hade en konkurrenskraftig lösning samt att det var en fördel att ni redan var leverantör och vi visste vilka vi hade att göra med. Hela projektet gick väldigt smidigt”, säger Carl Magnus.

”Det är alltid kul med en kund som vi fått vara leverantör till under så många år och där vi även breddat våra åtaganden. Det tyder på att vi gör bra ifrån oss. Vi vill mer än gärna vara med på Unimers spännande resa framöver och vi hoppas på att få möjligheten att vara samarbetspartner i minst lika många år till”, avslutar Lars Johansson, affärsutvecklare på DH Solutions med kundansvar för Unimer.

dh-solutions

Vill du veta mer

Ico -phone -white 035 - 17 91 00

Ico -mail -white sales@dhsolutions.se

unimer-carl-magnus.jpg

Live Chat Software