Kunden i fokus - Lidh Reklam


Lidh Reklam är marknadsledande när det gäller målgruppen; Nyinflyttade. De hjälper butiker och företag att etablera en första kontakt med nyinflyttade på orten genom reklamutskick. Deras utskick når varje vecka alla nyinflyttade i Sverige från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Vi jobbar både med lokala handlare på orten men även med större nationella kedjor. 

”Trots den digitala utvecklingen är våra välkomstbrev väldigt populära. De som flyttar behöver nya kontakter på orten såsom bank, frisör etc.”, säger Göran Wiberg, vd på Lidh Reklam. 

Nya utskick kräver mycket koordination och sammanställning av information. Det gamla dos-baserade systemet krävde mycket manuellt arbete och saknade flera viktiga funktioner. 

Från början hade Lidh Reklam eget tryckeri, sen anlitade de Halmstad tryckeri och ett tag gjordes produktionen även utomlands. Men avtalstiden var lång och kunderna köpte upplagor som sedan distribuerades ut i takt med inflyttning vilket innebar enorma lager. Breven handplockades, kuverterades och skickades iväg för hand.

”Tillslut höll det inte längre. För att rädda verksamheten tog vi beslut om att digitalisera processen under 2010. Det var så vi kom i kontakt med DH Solutions”, säger Göran.

Tillsammans med DH Solutions utvecklades ett nytt verksamhetssystem, RUS, som kunde effektivisera verksamheten och täcka in alla vitala bitar. 

"Vi startade upp en projektgrupp med veckovisa möten. Projektgruppen samarbetade mycket bra och ett kreativt tänk gjorde att projektet utvecklades till mycket bra lösningar och snabba beslut. Det var en mycket trevlig resa de 9 månader projektet varade och vi var imponerade av DH Solutions som överträffade våra förväntningar på systemet", fortsätter Göran.

Det förbättrade säljläget som efterföljde berodde till stor del på det nya systemet, med snabbare kommunikation, smidigare och ökad säkerhet med backup. Andra fördelar Lidh Reklam märkte av var kortare ledtider, minskade papperskostnader, energibesparingar helt enkelt mer miljöanpassat med digitala fakturor och digitala namnlistor. 

Vad var då anledningen till att Lidh Reklam valde DH Solutions som leverantör?

”DH Solutions är ett lokalt företag vilket var viktigt för oss. Ni har dessutom många år på nacken vilket kändes tryggt och en historia. En produkt går alltid att kopiera, men aldrig en historia”, avslutar Göran.

Lidh Reklam har idag verksamheter på 450 orter och gjorde under 2015 ca en miljon utskick.

 

dh-solutions

Vill du veta mer

Ico -phone -white 035 - 17 91 00

Ico -mail -white sales@dhsolutions.se

Live Chat Software