Kunden i fokus - HMS


HMS startades som ett studentprojekt 1988 och är i dag marknadsledande inom industriell kommunikation. Företaget med ca 450 personer anställda har kontor i elva olika länder. Sedan 2007 är HMS börsnoterat.

HMS utvecklar och tillverkar produkter och lösningar gör det möjligt för maskiner att kommunicera.  Produkterna ansluter automationsenheter såsom sensorer, generatorer och motorer till olika industriella nätverk och styrsystem.  HMS erbjuder en komplett lösning för kunden, från produktveckling till tillverkning och support.

DH Solutions har under flera år varit en aktiv samarbetspartner till HMS. Det som en gång började med utbildning, web- och systemutveckling har gått vidare till att även innefatta Business Intelligence.

Business Intelligence handlar om att på ett intelligent sätt ta hand om den information som finns i ett företags affärs- och verksamhetssystem för att snabbt och enkelt skapa bra och pålitliga beslutsunderlag. Lösningarna gör det möjligt att analysera information, simulera olika alternativ och få en bra uppföljning.  

Att HMS valde DH Solutions som sin samarbetspartner även inom Business Intelligence berodde på flera faktorer. Fina erfarenheter och relationer från tidigare projekt vägde tungt liksom goda rekommendationer och vitsord från andra parter. Att DH Solutions dessutom är ett lokalt och närvarande företag spelade också in i beslutet.

Då efterfrågan av Business Intelligence är hög på HMS, finns DH Solutions Dan Frieman, Senior Consultant, kontinuerligt på plats för att hjälpa till med analys, rådgivning, utveckling och implementering.

”Att ha Dan på plats innebär att vi har en duktig resurs som kan utveckla vår informationshantering över lag, främst för supply-organisationen. Vi har en anställd som arbetar med detta 100% men eftersom efterfrågan internt är hög så behöver vi hjälp och då var DH Solutions företaget för oss”, säger Anders Törhagen IT Chef HMS. 

HMS är positiva till samarbetet och det resultat som arbetet medför och skulle rekommendera både Business Intelligence och DH Solutions till andra företag och verksamheter.

”DH Solutions ger oss det stöd och den kompetens som vi behöver. Vi har interna resurser med relativt hög kompetens och erfarenhet inom Business Intelligence, det är därför bra att vi hittat någon på rätt nivå som förstår och kan hjälpa företaget framåt. Dan levererar alltid snabbt, med bra kvalitet och det är inte ofta man ser en sådan precision när det gäller estimering av tidsåtgång inför de olika projekten. Detta är verkligen uppskattat från vår sida", avslutar Anders.

 

Läs mer om Business Intelligence och varför du ska använda DH Solutions som samarbetspartner

 

dh-solutions

Vill du veta mer

Ico -phone -white 035 - 17 91 00

Ico -mail -white sales@dhsolutions.se

ant.jpg

Live Chat Software